Canlı para

Muzaffer Can'a ait Cankardeşler adındaki at Türkiye'de tarih yazdı. 4 yaşındaki safkan Arap atı, önceki gün 28'inci koşusuna çıktı. 23'üncü birinciliğini kazandı. Bu son yarışla birlikte sahibine toplamda 5 milyon TL kazandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2015 Güncelleme 27 Ekim 2015, 01:00
Canlı para

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de at yarışlarında bir ilki başardı! 4 yaşındaki Cankardeşler adındaki Arap atı şimdiden şampiyon safkanların listesine adını yazdırdı. Üst üste elde ettiği yarışlarda geçilemeyen Arap atı, birincilik serisine önceki gün Ankara'da gerçekleştirilen, 1.1 milyon TL ikramiyeli Cumhuriyet Kupası'nı uzak ara kazanarak devam etti. Sahibi Muzaffer can'a da toplam 5 milyon TL kazandırdı.

ŞAMPİYONLUK SERİSİ
Yarış hayatına 12 Mayıs 2014 günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda katıldığı koşuyu kazanarak başlayan Cankardeşler, kariyerinin 28'inci startında 23'üncü birinciliğini elde etti. Aynı zamanda 17 Nisan 2015 tarihinden bu yana geçilmezliğini korudu. Pazar günkü koşuyla birlikte, bugüne dek çim pistte 10, kum pistte 9, sentetik pistte ise 4 birincilik elde etti.

DUDAK UÇUKLATAN TEKLİ
Şampiyonluk serilerine dörtnala devam eden Cankardeşler, at yarışlarına ilgisi olan herkesin dikkatini çekti. Safkan Arap atı için Domaniç Koşusu öncesinde, ismi gizli tutulan bir atçı tarafından 800.000 TL'lik müthiş bir teklif yapıldı. Ancak, dudak uçuklatıcı teklife olumsuz yanıt veren Can ailesi, yarış sonrası gelen birincilkle birlikte sadece ikramiye olarak 456.000 TL kazanç elde etti.