Çetin Altan veda etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Ekim 2015 Güncelleme 23 Ekim 2015, 00:00
Çetin Altan veda etti

İÇİNDEKİLER

Duayen gazeteci Çetin Altan (88) hayatını kaybetti. Türkiye'nin simge gazetecilerinden olan Altan yaklaşık 1 ay önce rahatsızlanınca Fatih Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi gören Altan, dün zatürreye bağlı solunum yetmezliği ve septik şok nedeniyle yaşamını yitirdi.

BU KEZ ÜZDÜ

Kızı Zeynep Bakan "Babam yine kalkacak diyordum olmadı" diye ağladı. Altan, gazetecilik ve yazarlığının yanı sıra 1965-69'da TİP milletvekili olarak TBMM'de yer aldı. 1946'da Ulus Gazetesi'nde başladığı gazetecilik hayatını, Milliyet'teki "Şeytanın Gör Dediği" köşesindeki yazılarına geçen yıl ara
verene kadar sürdürdü.

EN ÇOK KÖŞE YAZISI ÇIKAN YAZAR
Çetin Altan, 22 Haziran 1927'de İstanbul'da doğdu. Büyük dedesi Kırım'dan göç eden arabacı Ahmet Kıpçakski'dir. Dedesi Tatar Hasan Paşa, babası hukukçu Halit Bey'di. Galatasaray Lisesi'ni, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1943- 1944'te Çınaraltı, Varlık, İstanbul ile Kaynak'da şiirleri ve yazıları çıktı. Tan, Akşam, Milliyet, Yeni Ortam, Hürriyet, Güneş gazetelerinde ve Çarşaf dergisinde köşe yazıları yazdı. Dünyanın en çok köşe yazısı yazmış yazarları arasına girdi.