Adliyeye TIRansfer!

HSYK müfettişleri MİT'in yardım TIR'larını durduran dört savcı ile bir jandarma komutanı hakkındaki raporunu tamamladı. Söz konusu isimlerin meslekten ihraçları talep edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2015 Güncelleme 02 Haziran 2015, 03:01
Adliyeye TIRansfer!

İÇİNDEKİLER

Paralel Yapı, ihanette sınır tanımadı. Suriye'deki Türkmenler'e yardım götüren MIT TIR'larına baskın yaptırdı. Ancak TIR'ları durdurarak arama yaptıran 4 savcı ile aramayı gerçekleştiren Jandarma Alay Komutanı adaletten kaçamadı. Adana eski Savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı ve Özcan Şişman ile Alay Komutanı Özkan Çokay, geçtiğimiz ay tutuklandı.

DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR

Bu gelişmenin ardından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) müfettişleri, söz konusu 5 kişi hakkındaki raporlarını tamamlayarak HSYK 2'nci Daire'ye sundu. Raporda; savcıların bu davranışlarıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni ve devleti temsilen hükümeti yasa dışı faaliyetler içindeymiş gibi göstererek itibarını zedelemeye kalkıştığı vurgulandı. Raporda savcılar ve Alay Komutanı için şu suç tanımı yapıldı: "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek (darbe suçu) ve devletin güvenliğine ve siyasal faaliyetlerine ilişkin bilgileri temin edip ifşa etmek (casusluk)." Müfettişler 5 ismin de bu suçlardan yargılanması için izin ve meslekten ihraçlarını talep etti. HSYK 2'nci Dairesi, ihraç talebini görüşmek üzere raporu hızla işleme koydu. Kararın, Daire'nin Perşembe günü yapacağı toplantıda verilmesi bekleniyor. Bu kararın ardından savcılar Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı ve Özcan Şişman Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi'nde yargılanacak. "İrtibatlı suç" olması nedeniyle Alay Komutanı Özkan Çokay da savcılarla birlikte hakim karşısına çıkacak.

ERSAN ATAR