Komplo yalan

Genelkurmay'ı karıştıran komplo iddiasından 'kendini ihbar' çıktı. Askeri Yargıtay 2. Dairesi üyesi Yasin Aslan'ın isimsiz ihbar mektuplarını kendisinin yazdığı anlaşıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2015 Güncelleme 30 Nisan 2015, 00:00
Komplo yalan

İÇİNDEKİLER

Askeri Yargıtay 2. Dairesi üyesi Yasin Aslan'ın kendisine komplo kurulduğu, şantaj ve tehditle Yargıtay üyeliğinden çekilmeye zorlandığı iddiasıyla yaptığı başvuru Genelkurmay'ı karıştırdı. Aslan'ın yasadışı dinlendiği, isimsiz ve imzasız ihbar mektuplarıyla hakkında soruşturma açıldığı, kumpas kurularak görevini bırakmaya zorlandığı iddialarıyla yaptığı başvurunun ardından Genelkurmay soruşturma başlatırken yapılan soruşturmada ilginç tespitlerde bulunuldu. Genelkurmay Askeri Savcılığı'nca yürütülen soruşturmada Aslan'ın isimsiz ve imzasız ihbar mektuplarının bir kısmını kendisinin gönderdiği sonucuna varıldı.

İDDİALAR MECLİS'E TAŞINDI
Askeri Yargıtay 2. Dairesi üyesi Kıdemli Albay Yasin Aslan'ın iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Meclis Dilekçe Komisyonu ise Aslan'ın başvurusunu işleme alarak komplo iddialarını ve ne tür işlemler yapıldığını Milli Savunma Bakanlığı'na sordu. Milli Savunma Bakanlığı, soruşturma sonucunda, Genelkurmay Askeri savcılığının, Aslan'ın başvurularında dile getirdiği ihbar mektuplarının bir kısmının Aslan tarafından gönderildiği sonucuna varıldığını bildirdi. Aslan hakkındaki adli soruşturmanın da Askeri Yargıtay Genel Kurulu'nun görevlendirdiği Soruşturma Kurulu tarafından halen devam ettiği kaydedilen Bakanlık yanıtında, bu nedenle de dilekçelerde adı geçen Askeri Yargıtay Başkanı Ahmet Zeki Liman hakkındaki başvuruyla ilgili bu aşamada bir işlem yapılmadığı belirtildi.

Evrin GÜVENDİK