Sessiz gözyaşları

İspanya'nın Marbella sahilinde dalgalara kapılan öğretmen Ümit Nalbant ile işitme engelli öğrencileri, Türkiye'yi acıya boğdu. Kentte 3 günlük yas ilan edilirken talihsiz gençlerin cansız bedenleri, birbirlerine sarılı halde bulundu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2015 Güncelleme 15 Nisan 2015, 01:00
Sessiz gözyaşları

İÇİNDEKİLER

Acı sınırları aştı. İspanya'da boğulan 3 Türk genci, herkesi ağlattı. Çanakkale Gelibolu'daki Anafartalar Yatılı İşitme Engelliler Özel Eğitim Meslek Lisesi, Avrupa Birliği (AB) projesi çerçevesinde İspanya'ya gitmeye hak kazandı. Bu kapsamda 10 öğrenci ve iki öğretmen, 4 Nisan tarihinde İspanya'ya gitti. 18 Nisan'da Türkiye'ye dönecek olan grup önceki gün de Malaga kentindeki tatil beldesi Marbella'yı ziyaret etti.

KURTARMAK İSTEDİ AMA...

La Venüs plajına giden öğrenciler, sahilde yürümeye başladı. Bu sırada Serdar Fidan ve Hakan Günbay adlı işitme engelli öğrenciler, dalgaya kapıldı. Öğretmen Ümit Nalbant, hemen suya atladı. Ancak öğretmeninin çabasının yetmeyeceğini gören Şakir Çelik de denize girdi. Ne yazık ki bu yardım girişimi acıyla bitti. Fidan, Çelik ve öğretmenleri, birbirlerine sarılı vaziyette can verdi. Hakan Günbay ise hastaneye kaldırıldı.

CANKURTARAN YOKTU

Günbay'ın durumunun kritik olduğu belirtilirken, Marbella Belediyesi'nde 3 günlük yas ilan edildi. Marbella Belediyesi'nin Vatandaş Güvenliği üyesi Felix Romero ise korkunç olayla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Romero, "Belediye Başkanımız Angeles Munoz ile vatandaşlarımız, kentimizde yaşanan bu olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyuyor..." dedi. Kurtarma çalışmalarına katılan dalgıç Salvador Martin de "Son iki gündür denizdeki rüzgar şiddetliydi. Burası içine çeken çok tehlikeli bir deniz. Bir cankurtaranın olması gerekirdi" diye konuştu. Bu arada Dışişleri Bakanlığı, korkunç olayla ilgili gerekli araştırmaların yapılacağını söyledi.

ACININ İŞARETİ

Korkunç faciada ölen öğretmen ile öğrencilerinden geriye acı dolu hikayeler kaldı. Şakir Çelik'in İzmir'deki annesi Cemile Çelik, acı haberle yıkıldı. Cemile Çelik, "Yavrum zorda kalmasın diye biriktirdiğim 500 Euro'yu ona vermiştim. Gitti kuzum" diyerek feryat etti. Bir ağabeyi ve 3 kız kardeşi bulunan Çelik'in Gaziantep'te toprağa verileceği belirtildi. Serdar Fidan'ın Balıkesir'deki babası Ahmet Fidan (43) ise "Oğlumla son olarak 4 Nisan'da İspanya'ya giderken görüştük. Dönüşünü bekliyorduk. Denizi severdi ama girilmeyecek yere götürmüşler" dedi. Bilgisayar öğretmeni Ümit Nalbant'ın da (30) 2 ay önce nişanlandığı ve Ağustos'ta düğün yapmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Acılı baba Hasan Nalbant, "Çok çalışkan bir öğretmendi. Ağustos'ta evlenecekti" diyerek ağladı.

Birkan DÜZENLİ-Doğan ZELOVA-Ceyhan TORLAK