Kalekol kraliçesi

Deniz Tural, cesarette sınır tanımadı. Terör örgütünün tehditlerine aldırış etmeden Doğu'da 4 'kalekol' yaptı. İş dünyasını da bölgeye yatırıma davet etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ocak 2015 Güncelleme 14 Ocak 2015, 02:30
Kalekol kraliçesi

İÇİNDEKİLER

İNŞAAT Mühendisi Deniz Tural, hiçbir mühendisin yapmaya cesaret edemediği 4 "kalekolu" inşa ederek büyük bir başarıya imza attı. Doğu ve Güneydoğu'daki korunaksız sınır karakollarını güçlendirmek için yapılan yüksek güvenlikli "kalekolların" kraliçesi, inşaat mühendisi Deniz Tural oldu. Başarılı kadın mühendis, Hakkari Çukurca ve Van'daki 4 kalekolun inşasını bitirdi.

'VATANIN HER KARIŞI BİZİM'
Kürt kökenli olduğunu ve "kalekol" inşa ettiği için terör örgütü tarafından "hain" ilan edildiğini söyleyen Tural, birçok kez tehdit edildiğini, buna rağmen yaptığı işlerden vazgeçmediğini dile getirdi. Bölgede yaptığı işlerden dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan Tural, kendisinin "kalekolların tek kadın müteahhidi olduğunu" belirtti ve ekledi: "Bir kadın olarak, hele ki bu kadar tehdit alırken orada çalışmak gerçekten zordu ama pes etmedim. Malzemeci gelmez, işçiler gitmek ister, provokasyonlar olur vs... Bunların hepsini yaşadım ama hep işimin başında durdum ve bitirdik. Vatanın her karışı bizim. Bazıları bölgeye gitmek istemiyor ama ben bir kadın olarak orada 4 kalekol yaptım. Sen yapmazsan, ben yapmazsam, kim oraya yatırım yapacak? Herkesi orada iş yapmaya davet ediyorum."

'GEL' DESELER YİNE GİDERİM

"Kalekol" projesinin TOKİ tarafından ihale edildiğini söyleyen Deniz Tural, kendisinin ise 4 kalekolun işini TOKİ'den değil, ihaleyi kazanan firmadan aldığını söyledi. Tural, "Çok şükür işimizi bitirdik ama paramızı alamadığımız için her şeyimi sattım. 7 milyon lira borç ödedim. Bitme noktasına geldim ama yine 'Gel' deseler giderim. Çünkü yapılan işin manevi tarafı var. Yapılan karakollar sayesinde hem bölgenin hem de oralarda görev yapan askerlerimizin güvenliği artıyor" dedi.