27 yıllık vefa

Trafik kazasında ailesini kaybeden Korhan Osman, mucize eseri kurtuldu. Kendisine kan verip hayata bağlayan kişiyi ise tam 27 yıl sonra adeta dedektif gibi çalışan eşi buldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Kasım 2014 Güncelleme 03 Kasım 2014, 00:00
27 yıllık vefa

İÇİNDEKİLER

YIL 1987'ydi... Kıbrıslı Osman ailesi, yaşadıkları İngiltere'nin başkenti Londra'dan, İstanbul'a gidiyordu. Ancak Edirne-İstanbul karayolunda feci bir kaza geçirdi. Ailenin babası, anne ve kız çocukları öldü. 6 yaşındaki Korhan Osman ise dalağı parçalanmış şekilde kurtarıldı. Kırklareli Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan Korhan için gereken kan bir türlü bulunamadı. Zaman tükenirken, tesadüfen hastaneye gelen biri kişi, verdiği kan ile Korhan'ın hayatını kurtardı. 27 yıl önce kan bulunamadığı için ölümün kıyısına kadar gelen 6 yaşındaki Kıbrıs asıllı İngiliz vatandaşı Korhan Osman'ı hayata bağlayan kişi gazeteci Şenol Goncagül'dü. İyileşip mutlu bir yuva kuran 2 çocuk babası Korhan Osman'ın yaşadıklarından etkilenen eşi Zehra, kocasına kan veren kişiyi bulmak için yıllarca dedektif gibi çalıştı. O tarihteki kayıtlardan Şenol Goncagül'e ulaştı. Attığı ilk emailde, "Şenol abi, Ben Korhan'ın eşiyim. Korhan Allahımız'a şükür Londra'da sağlıklı bir hayat yaşıyor. Size ulaşmak istiyor" diye yazdı.

'O GÜNÜ HİÇ UNUTAMADIM'
Gelen mesajla şaşkınlık yaşayan Şenol Goncagül ise şu yanıtı gönderdi: "Babam acilde nöbetçiydi. Ziyarete gitmiştim. A Rh (+) kan aranıyordu. Korhan savaşı kaybetmek üzereydi ki, kan grubumun aynı olduğunu hatırladım. Hemen koşarak, kan verdim. O günü hiçbir zaman unutamadım." Duygusal yazışmalar sonrası Osman ailesi önümüzdeki günlerde Goncagül'ü ziyarete gelmeye karar verdi.

Mevlüt YÜKSEL