No-Bel

Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, adının Nobel Barış Ödülü adayları arasında geçmesine karşı çıktı: "Dünyada hiç bu kadar kan dökülmedi. Kazanırsam reddederim..."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ağustos 2014 Güncelleme 25 Ağustos 2014, 01:01
No-Bel

İÇİNDEKİLER

Çiftlik evinde yaşıyor. 1978 model Volkswagen kullanıyor. Hayvan besliyor. Köpeğini yanından ayırmıyor. Sıra dışı liderlik yaşantısıyla tüm dünyanın dikkatini çeken Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, Nobel'i yerden yere vurdu. Mujica, adının Nobel Barış Ödülü adayları arasında geçmesine karşı çıktı. Kazanması halinde ise bu ödülü reddedeceğini açıkladı. "Ukrayna, Libya, Irak, Suriye ve Filistin'de yaşananları konuşmak bile istemiyorum" diyen Mujica, "Bunun üzerine bir de barış ödülü vermek neyi ifade eder ki kaldırılması en iyi sonuç olur" dedi.

'ABD'NİN İŞİNE GELİYOR'
Mujica bir süre önce de "İsrail Filistin halkına soykırım yapıyor" diye konuşmuştu. Sözlerini yineleyen Mujica, şunları söyledi: "Bu savaşın en büyük sorumlusu Amerika. ABD istese bölgeye biraz daha sarışın çocuk gönderir, savaşı durdurur. Ancak istemiyor. Çünkü bu durum onların işine geliyor."