Eski Toprak

Halis Ağa, sırra kadem bastı. "Akıl sağlığı yerinde değil" diyen çocukları ortalığı ayağa kaldırdı. Her yerde aranan ünlü işadamı ise kendi isteğiyle yattığı bir hastanede ortaya çıktı. Ardından da evlatlarına kızdı: "Onlarla görüşmek istemiyorum."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mayıs 2014 Güncelleme 28 Mayıs 2014, 01:19
Eski Toprak

İÇİNDEKİLER

Bir zamanlar ağaydı. İş dünyasının en renkli patronlarından biri olarak hafızalara kazındı. Ancak 5 yıl önce yaptığı evlilik, onu patronlar kulübünden çıkarıp magazin dünyasının renkli sayfalarına taşıdı. Halis Toprak (76), kendisinden 54 yaş küçük Nazlıcan Tağızade ile evlenince ortalık ayağa kalktı. Türkiye gündemine bomba gibi düşen bu evlilik, dayak iddiaları ile biterken Halis Ağa, ailesiyle de karşı karşıya geldi. Zira Halis Ağa'nın çocukları "Babamız akli melekelerini yitirdi" diyerek vesayet davası açtı. Ancak Adli Tıp Kurumu tarafindan Halis Toprak'ın akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor verildikten sonra ünlü işadamı sırra kadem bastı.

AVUKATI BİZZAT AÇIKLADI
Bunun üzerine kızları Aynur Toprak ve Aysel Duruk bir ay önce babalarından haber alamadıklarını belirterek polise kayıp başvurusunda bulundu. Her yerde aranan Halis Ağa, özel bir hastanede ortaya çıktı. Toprak'ın ifadesinde "Kızlarımla görüşmek istemiyorum. O nedenle telefonlarına çıkmadım. Kızlarım bu nedenle kayıp başvurusu yapmış olabilir. Kayıp değilim" dediği öğrenildi. Halis Toprak'ın avukatı Bülent Akar da müvekkilinin kayıp başvurusu üzerine ifadesinin alındığını, kaybolmadığının anlaşılması üzerine
kayıp başvurusunun düştüğünü söyledi.

HALİS AĞA'YA BERAAT
Eski eşi Nazlıcan'a kötü muameleyle suçlanan ve hakkında 2 yıla kadar hapis istenen Halis Ağa, beraat etti
Kayıplara karışan Halis Toprak'a müjdeli haber mahkemeden geldi. Toprak'ın 17 yaşındayken yaptığı evlilik ile ismi kamuoyuna yansıyan Nazlıcan Tağızade'nin ağır suçlamaları yargıdan döndü. Eski eşi tarafından "Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğünü yerine getirmemek" ve "Kötü muamelede bulunmak"la suçlanan Toprak, beraat etti. Toprak'ın avukatı Bülent Akar ise müvekkili hakkındaki kusur kabul edilen fiillerin, eski eşi ile onun anne ve teyzesinin ifadeleri ile kabul edildiğini söyledi.

NAFAKASINI ÖDEDİ...
Ayrıca Tağızade'nin, birbiri ile çelişen açıklamaları olduğunu belirten avukat Akar, şunları belirtti: "Evlilik sırasında Toprak eşine 50 bin liralık ziynet eşyası vermiştir. Annesine ise bir otomobil hediye etmiştir. Ayrıca boşanmayla birlikte düzenli olarak nafaka ödemeye başlamış ve bugüne kadar da aksatmamıştır."