İstikbal gençlerde

Başbakan Fatih projesi kapsamında tablet dağıtım töreninde konuştu. "Gençler! Siz, Mustafa Kemal'in ülkeyi emanet ettiği istikbalsiniz" sözüyle salon alkıştan yıkıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2014 Güncelleme 18 Şubat 2014, 00:14
İstikbal gençlerde

İÇİNDEKİLER

Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekatı (FATİH) projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlere 100 bin yeni tablet dağıtımı töreninde konuşan Erdoğan, "Özgürlükleri kısıtlamadan düzenlemeler yapacağız. Türkiye'yi teknolojinin kölesi olan değil, hükmeden nesillere emanet edeceğiz" dedi. İşte Başbakan'ın konuşmasından başlıklar:

Mart ayında 675 bine ulaşacak: Bugün 81 vilayetimizde tam 100 bin tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim ediyoruz. Şu ana kadar 63 bin tablet bilgisayarı dağıtmıştık. Bu sayı Mart'ta 675 bine ulaşacak.

Hedef 30 kişilik sınıflar: 11 yılda 205 bin yeni derslik açtık ve sınıf mevcudunu azalttık. Hedef 30 öğrenci ve aşağısı.

İstikbal sizsiniz: Sizin dünyaya istikamet çizmiş bir ecdadınız var. Sizler Alparslan'ın, Osman Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmet'in, Abdulhamid'in torunlarısınız. Sizler Gazi Mustafa Kemal'in ülkeyi emanet ettiği istikbalimiz olan evlatlarısınız.

Bilgisayarın esiri olmayın: Siz bilgisayarın esiri olmayın, bilgisayar sizin esiriniz olsun. Bu bilgisayarlar, tabletler sizi kitap okumaktan, kağıttan, kalemden ve silgiden asla uzak tutmasın. Özellikle de sokakları, parkları, oyun alanlarını bilgisayara aldanıp boş bırakmayın.

Yüzyüze eğitim önemli: Tablet, anne, baba ve öğretmenlerimizle yüz yüze, kalp kalbe eğitimi ne olur asla unutturmasın. Çünkü evladın anneye olan sevgisi asla kaybolmamalı.