Saldırı hizmeti

Bediüzzaman'ın talebelerinden, Gülen Cemaati'ne ültimatom gibi açıklama gelince camianın tetikçileri panikledi. Bir yıl önce çekilen fotoğrafla, Başbakan Erdoğan'ın Nur Hizmeti'nin önde gelen isimlerine bu ültimatomu zorla verdirdiği iftirası atıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ocak 2014 Güncelleme 02 Ocak 2014, 01:19
Saldırı hizmeti

İÇİNDEKİLER

Türkiye'yi derinden sarsan 17 Aralık Operasyonu'nun ardından çeşitli manipülatif söylemlerle yurt içi ve yurt dışındaki kamuoyunu yanıltıcı bilgiler vermekten çekinmeyen isimler bu kez de Bediüzzaman Said-i Nursi'nin talebelerine saldırdı. Said-i Nursi'nin talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayramoğlu, Salih Özcan, Mehmet Fırıncı ve Abdülkadir Badıllı önceki gün "Cemaat adına siyasî faaliyette bulunmak, siyasî partilerle pazarlıklar içine girmek, devlet içinde kadrolaşmak, iktidara ortak olmaya çalışmak gibi faaliyetlerin tamamı Risale-i Nur'un iman ve Kur'ân hizmetiyle tam bir tezat teşkil etmektedir.

AKILALMAZ İDDİALAR
Son zamanlarda cereyan eden bazı gelişmelerde ortaya konan sakat anlayışların asla Risale-i Nur'dan kaynaklanmadığını açıklamak zorunda kalmış bulunuyoruz" açıklamasını yaparak Gülen Cemaati'nin Risale-i Nur ve Bediüzzaman'ın adını kullanarak hareket ettiğini ama bu yoldan saptıklarını ifade etmişlerdi. Bu açıklama üzerine camianın tetikçileri olarak tanınan isimlerden Today's Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, gazetenin yazarı Emre Uslu ve Taraf Gazetesi yazarı Önder Aytaç, Bediüzzaman'ın talebelerini Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la beraber oldukları bir fotoğrafı paylaşarak, "Hocaların, başbakanın emri üzerine böyle bir açıklamada bulunduğunu ve siyasetin içinde oldukları" propagandasını yaptı.

SİYASİ SÖZLER YALANI
Uslu ayrıca "Bediüzzaman'ın en önemli özelliklerinden biri hediye dahi kabul etmemesidir. Talebeleri bunu unutmuş görünüyor. Yazık" tweet'ini paylaşarak büyük bir provokasyon yaptı. Ayrıca cemaat mensupları bu fotoğrafın yakın bir tarihte çekildiğini ve Başbakan'ın siyasi sözler vererek, Bediüzzaman'ın talebelerinden ültimatom yayınlamalarını istediğini söyleyip büyük iftiralarda bulundular. Fotoğrafın, 2012'nin Aralık ayında Bediüzzaman'ın talebelerinden Mustafa Sungur'un vefatından kısa bir süre sonra gerçekleştiği ortaya çıkınca, camianın tetikçilerinin bu kirli saldırıları da belgelenmiş oldu.

ART NİYETLİ SAVCIYA BEDDUA YOK
Nur
Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, katıldığı bir toplantıda Fethullah Gülen'in ettiği bedduaya bir kez daha değindi. Camianın, Bediüzzaman'ın yolunda olduğunu söyleyerek hizmet ettiklerini iddia eden Gülen'in bedduası hakkında konuşan Akgündüz, "Üstad Bediüzzaman kendisi hakkında yanlış iddianame hazırlayan başsavcıya bile beddua etmedi" diye konuştu.