Son haber

Türkiye'ye damga vuran binlerce haberin yoculuğuna 39 yıl önce başlamıştı. 14 yıldır ise gırtlak kanseriyle boğuşuyordu. Tüm ülkenin 'Savaş Abi'si dün tedavi gördüğü hastanede son haberine imza attı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2013 Güncelleme 10 Kasım 2013, 00:57
Son haber

İÇİNDEKİLER

Savaş Ay, Babaali'nin namı diğer Savaş Abisi.. 14 yıl önce bir programından sonra onu arayan doktor bir izleyicisi gırtlağına baktırması gerektiğini söylemişti. O günden beridir 'Boğa yılanı gibi' dediği bu hastalıkla boğuşuyordu. Hastalığına rağmen, her zaman haberciliğin merkezinde, refkleslerini kaybetmeyen, bir şehirden diğer bir şehre hep haber peşinde koşan bir duayendi. Haberle beslenen, haberle yaşayan duayen gazeteci, yeni yetişen gazetecilere mesleğin inceliklerini öğretirken, kamuoyunu yaptığı haberlerle hep aydınlattı.

AMELİYATA İKNA OLMADI
Sesini kaybederse mesleğini yapamazdı. Bu durum çok canını sıkıyordu. Eylül ayının ortasında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Ameliyat olması gerekiyordu. Dostları, akrabaları, doktorlar onu bir türlü ameliyata ikna edemedi. Ancak, kalbi kanserin yorgunluğuna dayanamadı. Dün kalbi durdu.

ACI HABER GELDİ
Ve usta gazeteci 59 yaşında aramızdan ayrıldı. Tedavisini yapan Doç. Dr. Özgür Yiğit, Savaş Ay'ı ameliyata ikna etmek için çabaladıkları sırada yaşamını kaybettiğini söyledi. Acı haberi duyar duymaz kardeşi Işıl Ay ve yeğeni Onur Akgün, hastaneye koştu. Yakınları ve medya mensupları acı haberle yıkıldı.

14 EKİM 2013 TARİHLİ YAZISINDAN...
Üstümü değiştirip fotoğraf makinemi alıp çıkarken koca bir çanta hazırlayan kız kardeşime de çıkıştım: "Yahu 2 saatlik bir tedavi ben fazla kalmayacağım ne hazırlığı bu?" Ama 23 gündür hastanedeyim, daha da çıkarmaya niyeti yok doktorlarımın.

A TAKIMI EFSANESİ
Duayen gazeteci Savaş Ay, gazetemizin yanı sıra Tercüman, Vatan, Milliyet, Sabah, Posta ve Dünya gazetelerinde çalıştı. Türkiye'ye damgasını ise 18 Ağustos 1993 yılında "A Takımı" adlı haber programıyla vurdu. A Takımı'nın yanı sıra Savaş Ay'la Tozlu Yollar, Savaş Ay'la Sokak Arası, Stüdyo 4, Savaş Ay'la Muhabir gibi programlar yaptı. Programlarında okul kampanyaları için milyonlarca para topladı. Kariyeri boyunca 600'den fazla ödül aldı.

ÖLÜMDEN KORKMUYORUM
* Kanserle 14 yıldır mücadele eden usta gazeteci Savaş Ay, son röportajında şu sözleri söylemişti:

* Ölümden hiçbir zaman korkmadım. Yaşamı çok sevdiğim için ölümü de severim. Annem hastalığımı öğrenince 'Sakın üzülme' demişti. Anne sözü dinledim.

* Meslek hayatımda yapmak isteyip de yapamadığım bir şey kalmadı. Bunları yaşarken 'Niye ben' diye sormadıysam, hastalık bana geldiğinde de 'Niye ben' diye sormaya hakkım yoktu.

* Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'ne kırgınım. Meslekte 39 yılımı doldurdum. Yıllardır bu hastalıkla savaşıyorum ancak cemiyetten bir Allah'ın kulu beni arayıp sormadı. Dut ağacı değiller ki omuz atıp sallayayım.

CENAZESİ YARIN
Türkiye'nin en önemli habercilerinden olan Savaş Ay'ın cenazesi yarın kaldırılacak. Ünlü gazeteci için ilk tören 10.00'da gazete binamız önünde yapılacak. 11.30'da ise Harbiye'deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda anma programı düzenlenecek. Ay'ın cenazesi ikindi namazına müteakip Fatih Camii'nden kaldırılacak. Merhum gazeteci Zeytinburnu'daki Topkapı Mezarlığı'na defnedilecek.



Gül KİREKLO - Pervin METİN