Eşek sütüyle para

Astımdan kansere kadar birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen eşek sütünün kilosu 60 liraya satılıyor. Eşekler günde sadece 1 litre süt verebiliyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Ekim 2013 Güncelleme 25 Ekim 2013, 00:00
Eşek sütüyle para

İÇİNDEKİLER

Anne sütüne en yakın süt olarak bilinen; alerji, sindirim, kanser, kalp ve damar sistemi hastalıklarına iyi geldiği belirtilen eşek sütü yok satıyor... Kilosu 60 lira olan eşek sütüne büyük ilgi gösteren vatandaşlar, bu sütü bulmakta zorluk çekiyor. İhtiyacı fark ederek Antalya Kepez ile İstanbul Çatalca'da eşek çiftliği kuran Mehmet Ali Yalçın, Türkiye'nin her yerine süt gönderiyor.

'TURİSTLER ÖĞRETTİ'
Turistlere eşek ve deve safarisi yaptırırken, onlardan eşek sütünün faydalarını öğrendiğini söyleyen Yalçın, "Benden süt istiyorlardı. Para da almıyorduk. Ama sonradan eşek sütünün faydalarını öğrenince çiftlik kurmaya karar verdim" dedi. Eşeğin fazla süt vermediğini, yeni doğum yapmış bir eşekten günde en fazla 1 litre, 4-5 ay sonra ise yarım litre süt alındığını belirten Yalçın, siparişlere yetişmekte zorlandıklarını kaydetti. "Sütü sağıp süzüyoruz, uzak bölgelere dondurup buzlu kutularda gönderiyoruz" diyen Yalçın, Avrupa'dan da sipariş geldiğini ifade etti. Almanya'dan kilosu 50 eurodan bir firmanın günlük 50 litre süt istediğini anlatan Mehmet Ali Yalçın, "Maalesef uçakla yollayamadık. Kargoyla da mümkün değildi" şeklinde konuştu.