Kuşkulu savunma

Eski Bakan Dinçer'in oğlunun evine giren zanlı, tel örgülere takılan çorabından yakalandı. Tuhaf bir savunma yaptı: Kuş kovaladım, hırsız değilim!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2013 Güncelleme 15 Eylül 2013, 03:53
Kuşkulu savunma

İÇİNDEKİLER

Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in oğlu Ahmet Eriş Dinçer, 15 Nisan 2013 günü sabah 07.30'da İstanbul Göktürk Mahallesi Revza Sitesi'ndeki evinden işe gitmek üzere ayrıldı. Akşam 22.30'da evine gelen Dinçer, anahtarla kapıyı açtı. Babası, kız kardeşi ve kendisine ait olan yatak odalarının tamamen dağılmış olduğunu, hırsızlık amaçlı herhangi bir şeyin çalınmış olmadığını gördü...

KAN LEKESİ YAKALATTI
Dinçer'in evinde araştırma yapıldı, parmak izi alındı. Sitenin çevre duvarının tel örgüleri üzerinden bir çorap parçası bulundu. Çorap üzerindeki kan lekesinden elde edilen DNA'nın, sabıka kaydı bulunan Özgür K. ile uyumlu olduğu belirlendi. Savcılık, şüpheli Özgür K.'nin 'mala zarar verme, hırsızlığa teşebbüs ve konut dokunulmazlığını ihlal etme' suçlarından 9 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasını istedi.

GÜVERCİNİN SUÇU...
34 yaşındaki Özgür K. ise elinden kaçırdığı kuşu yakalamak için villaya girdiğini iddia etti. Zanlı, "Benim kuş merakımı herkes bilir. Göktürk'te oturan Sedat isimli bir arkadaşım vardı. O da kuş besliyordu. Onun yanına giderken yanımda güvercin götürmüştüm. Yavru güvercin uçarak siteye girdi. Ben de içeri girdim. Ama kuşu bulamadım. Aynı yerden çıkarken ayağıma jiletli tel takıldı. Aşağı düştüm. Ayakkabım ve çorabım tele takıldı. Çorap üzerindeki kan lekesi bana aittir. Suçu kabul etmem" dedi...

GÜVENLİK ZAAFI
Bakan Dinçer'in oğlu Ahmet Eriş Dinçer'in oturduğu villa, Kemerburgaz'da yüksek güvenlikli bir site... Hırsızın tüm korumaları atlatıp buraya girmesi de şaşkınlık verici detaylardan bir tanesi..

ALi OKTAY