Demir eridi

Cevahir'de canına kıyan Çağla Demir'in, telefon tacizi kurbanı olduğu ortaya çıktı. Acılı baba Sadık Demir, M.K. adlı genci suçladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ağustos 2013 Güncelleme 30 Ağustos 2013, 00:00
Demir eridi

İÇİNDEKİLER

İstanbul Şişli'deki Cevahir AVM'nin 5'inci katından atlayarak intihar eden Harika Çağla Demir'in (24), taciz kurbanı olduğu iddia edildi. Baba Sadık Demir, kızının ölümünden 2 yıldır rahatsız ettiğini öne sürdüğü gurbetçi M.K.'yi sorumlu tuttu. Baba Demir, Almanya'dan izne geldiklerini ve bir gün sonra dönmeye hazırlanırken bu büyük acıyı yaşadıklarını belirterek gözyaşları içinde olayı şöyle anlattı:

SAAT 04.00'TE KAYBOLDU
"Kızım Çağla, Köln'de 2 yıldır arkadaşlık ettiği M.K. ile sorunlar yaşadı. Kızımı 24 saat telefonla rahatsız ediyordu. Ben de bu insandan kurtulmasını istedim. Kızımla konuşmuştum. Fakat kızım ayrılacağını telefonla söylemesinden sonra rahatsız etmeye devam etti. Sabah 04.00 sıralarında kayıplara karıştı. Kızımı köşe bucak ararken alışveriş merkezinde intihar ettiğini öğrendik. Dünyam başıma yıkıldı. Ben 15 yıl öncede bir çocuğumu menenjitten, 2 ay önce de babamı kaybettim. Allah bana üst üste acılar yaşattı. Kızımın ölümüne M.K. sebep olmuştur" dedi. Kızının cesedini morgda teşhis eden baba ve annesi sinir krizi geçirdi. Akrabaları ise gözyaşlarını tutamadı. Harika Çağla Demir, memleketi Muş Varto ilçesinde toprağa verilecek.

Güvensiz AVM
Cevahir AVM'de 2 Kasım 2006'da 16 yaşındaki Burak Hacıkasımoğlu 3'üncü katta korkuluk olmayan yürüyen merdivenlerden düşerek ölmüştü. Aynı yıl 11 Aralık'ta 3.5 yaşındaki Ayşenur Özbaş da yine düşerek canından olmuştu. Bu iki ölüm, AVM'de güvelik zaafiyetini gündeme getirmişti. Tüm bunlara rağmen önlem alınmayan merkezde, geçen yıl Ümit Büyükçolak (33), 1.5 ay önce de Ayşegül Ankaya intihar etmişti. son kurban, Çağla Demir oldu.



Mustafa KAYA