Bizans oyunu

Gurbette yaşayanların 'asimile' edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Avrupa'da yaşayan 5 bin Türk çocuk, ailelerinin elinden alınıp, Hristiyanlar'a verildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Şubat 2013 Güncelleme 06 Şubat 2013, 03:15
Bizans oyunu

İÇİNDEKİLER

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya'da 7 yıl önce ailesinden alınarak Hristiyan bir aileye verilen Elif Yaman'ı yıllar sonra annesi Ayşe Yaman ile buluşturdu. İşte bu duygulu anlar, acı yarayı kanattı. Korkunç gerçeği ise TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün açıkladı. Üstün, Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaşayan Türk çocukların, ailelerinden koparılıp Hristiyanlar'a verildiğine dair çok sayıda dilekçe aldıklarını söyledi ve ekledi: "Maalesef, Avrupada'ki gençlik daireleri hiçbir yargı kararı olmadan en basit bahanelerle Türk çocuklarını ailelerden koparıyor. 5 binden fazla Türk çocuk bu şekilde ailelerinin elinden alınıp, Hristiyan ailelere verildi. Bu olay tam bir asimilasyon."

'HUKUKA AYKIRI'
Üstün, Hristiyan bir aileden alınıp, Yehova Şahidi bir aileye verilen çocukla ilgili AİHM kararı olduğunu söyledi. Müslüman bir çocuğun, başka bir dini inancı benimseyen bir aileye verilmesinin hukuka aykırı olduğunu da sözlerine ekledi.

'KABUL EDİLEMEZ'
Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Günay, "Müslüman çocukların başka dinden ailelere verilmesi kabul edilemez" dedi. Dinimize göre Müslüman bir çocuğun başka dinden bir ailede yetişmesinin sakıncalı olduğunu söyleyen Günay, siyasi açıdan bu durumun asimilasyon anlamı taşıdığını ifade etti.

TÜRKÇE'Yİ UNUTTU
Almanya 'da Elif Yaman, 7 yıl önce annesinin işsizliği bahane edilerek Hristiyan bir aileye verilmişti. Bekir Bozdağ'ın girişimiyle, Elif annesi Ayşe Yaman ile buluştu. Türkçe'yi unutan Elif, tercümanlar aracılığıyla annesiyle konuşmuştu.