Hayatını da kaybetti

İşadamı Aksoğan'ın intiharındaki sır aralandı. İddiaya göre Aksoğan, KKTC'de kumar oynadı. 40 milyon dolar batırdı. Ödemek için de çevresini dolandırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2012 Güncelleme 07 Aralık 2012, 03:05
Hayatını da kaybetti

İÇİNDEKİLER

İstanbul'un asayiş haritası, geçtiğimiz aylarda korkunç bir ölümle sarsıldı. İşadamı Mehmet Aksoğan, lüks arabasını yol kenarına bıraktı. Sonra da tetiği kafasına dayadı ve intihar etti. Aksoğan son yolculuğuna uğurlanırken ölümünün perde arkasına TAKVİM ulaştı. İddialara göre Aksoğan, kumar tutkunuydu. Bu nedenle de sık sık KKTC'ye gidiyor ve lüks otel Cratos'ta kumar oynuyordu. Ancak her oyunda kaybetti. Sonunda kumar borcu 40 milyon dolara yükseldi. İddiaya göre borçlarını ödemek için çevresine akıl almaz bir oyun oynadı. Sahte tapularla hayali araziler satarak dolandırıcılık yaptı. Aksoğan'ın çevresine TOKİ Başkanı ile yakın arkadaş olduğunu söylediği anlaşıldı.

SERVET KAZANDI
Aksoğan, dolandırıcılıktan bir servet kazanmayı başardı. Özellikle TOKİ'nin inşaat yapacağı arazileri satmış gibi gösteren Aksoğan'ın, bu şekilde piyasadan 150 milyon dolar para aldığı öne sürüldü.

ALACAKLILAR SAFTA
Dolandırılan işadamları arasında Sinbo'nun sahibi Mehmet Demir'in akrabaları Adem ve Veli Demir de vardı. Ancak Aksoğan'ın bu oyunu, kısa süre sonra ortaya çıktı. Hakkında soruşturma başlatıldı. Her yerde aranan Aksoy, aracında intihar etti. İşadamının cenazesi için gelenlerin ilk iki sırasını ise alacaklıları oluşturdu!


MEVLÜT YÜKSEL