Otobüsü sel aldı

Gaziantep'te yolcu otobüsü ve otomobil sel sularına kapıldı. Vatandaşlar otobüs ve fıstık ağaçlarının üzerine çıktı. Sele kapılan yolculardan 3 kadının cesedine ulaşıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ekim 2012 Güncelleme 26 Ekim 2012, 03:03
Otobüsü sel aldı

İÇİNDEKİLER

Gaziantep'te önceki gece başlayan sağanak yağış felakete neden oldu. Sağanak nedeniyle bazı binaların zemin katlarını su bastı, su baskınına uğrayan yollarda ilerlemekte güçlük çeken bazı araçlar yollarda kaldı. Ancak asıl felaket Gaziantep - Şanlıurfa Karayolu'nda yaşandı. Karayolunun 10'uncu kilometresinde bir yolcu otobüsü ve bir otomobil sel sularına kapıldı. Sel sularına kapılan araçlarda bulunan vatandaşları kurtarmak için Çok sayıda itfaiye ile ambulans olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri, sürüklenen otomobilden çıkarak sığındıkları ağaçta imdat çığlıkları atan 4 kişiyi ip merdiven sarkıtarak kurtardı. Yan yatan otobüsten çıkmayı başaranlar ise otobüsün üzerine çıkarak yardım bekledi. İtfaiye görevlileri yolcuları kepçe ile alarak ambulanslara taşıdı. Burada ilk müdahaleleri yapılan 26 kişi hastanelere kaldırıldı.

3 KADININ CESEDİ
Kurtarma çalışmalarında 3 kadının cesedine ulaşıldı. İtfaiye erleri balçıktan çıkarılan cesetleri tabuta yerleştirdi. Tabutlar, iple çekilerek yola çıkarıldı. Sel felaketinde hayatını kaybeden kişilerin Halime Arslan (21), Firaset Gül (48) ve Ayşe Aksoy (57) olduğu tespit edildi. Hayatını kaybeden Halime Arslan'ın Kars'ta üniversite öğrencisi olduğu, Ayşe Aksoy'un ise eşi Rıfkı Aksoy ile Osmaniye'de oturan oğlu Emre Aksoy'un evine bayramlaşmaya gitmeye çalıştığı öğrenildi.

Adsız GÜNEBAKAN