Yüz'leşme

Türkiye'nin 4. yüz nakilli hastası, 36 gün sonra yeni yüzüyle tanıştı. Turan Çolak, aynadaki 19'luk genci görünce şaşırdı ve 'Ne kadar gençleşmişim' dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Haziran 2012 Güncelleme 22 Haziran 2012, 01:31
Yüz’leşme

İÇİNDEKİLER

Uğur Acar, Cengiz Gül ve Hatice Nergis'in ardından Türkiye'nin 4. yüz nakli Turan Çolak'a (35) yapıldı. Akdeniz Üniversitesi'nin ikinci yüz nakilli hastası olan Turan'a, 15 Mayıs günü, 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzü nakledildi. Yılmaz'ın göz kapaklarının bile nakledildiği operasyonun ardından tam 36 gün geçti. Yanık yüzü nedeniyle yıllarca başı önde gezen Turan Çolak, 36 gün sonra yeni yüzüyle tanıştı. Çolak, psikiyatristler ile operasyonun mimarı Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibini gözetiminde ilk kez aynaya baktı. Yüzünü inceleyen ve kendisini gençleşmiş bulan Turan Çolak, "Bu kadarını beklemiyordum. Çok güzel bir yüze kavuşmuşum. Hocam eline sağlık. Hayat yeniden başlıyor" dedi.

'SORUN GÖZ KAPAKLARI'
Hastanın sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özkan, önümüzdeki haftadan itibaren Turan Çolak'ın serbest olarak dışarı çıkabileceğini söyledi. Özkan, "Hastaya, gözünü kontrollü şekilde açabilmesi için müdahale yaptık. Şu anda Turan Çolak gözünü açabiliyor, ancak kapaması yer çekimiyle oluyor" dedi. Prof. Dr. Özkan ayrıca 6 ay sonra hastanın rahatlıkla gözünü açıp kapatabileceğini söyledi.


Erdoğan ÖZTÜRK