5 şirkete yatırım

Türk Telekom’un yeni dönem stratejilerini açıklayan CEO Paul Doany, 5 şirkete yatırım kararı aldıklarını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Aralık 2017 Güncelleme 07 Aralık 2017, 00:00
5 şirkete yatırım

İÇİNDEKİLER

Türk Telekom CEO'su Dr. Paul Doany, birçok telekom şirketinin 3'er yıllık stratejik planlar hazırladığı bir dönemde, Türk Telekom olarak 5 yıllık bir stratejik plan hazırladıklarını belirterek, "Bu Türkiye'nin geleceğine, şirketin pozisyonuna ve büyüme potansiyeline olan güvenimizin bir göstergesi" dedi. 2017'nin Türk Telekom için oldukça başarılı geçtiğini belirten Doany, "Tüm gücümüzle Türkiye'yi geleceğe bağlamak için çalışıyoruz. Ana hedefimiz, Türkiye'ye değer katarak büyümemizi sürdürmek" diye konuştu. Doany, gelecek dönemde sağlık, mobil aplikasyonlar, elektrik dağıtım şirketleri işbirlikleri ve ekosistemi geliştiren teknoloji fikirlerinin yatırım yapılacak yeni iş alanları olacağını bildirdi. Doany, yeni bir kurumsal girişim sermayesi şirketi kurulmasında ne aşamada oldukları hakkında bilgi verdi. Doany, hedeflerinde son dönemde görüştükleri 5 şirket bulunduğunu söyledi. Doany, "İlk şirketlerde hisse payımız yüzde 20-35'ler civarında olacak. 2-3 yılda 5-10 milyon lira harcayacağız" dedi.

KâRLILIK ARTTI
2017'nin 9 aylık finansal rakamlarının, Türk Telekom'da Eylül 2016'da başlatılan dönüşümün olumlu sonuçlarını net bir şekilde ortaya koyduğunu belirten Paul Doany, "Türk Telekom hedeflerinin üzerinde yıllık bazda yüzde 12 büyüdü. Eylül 2016- Eylül 2017 arasında 2 milyon net abone kazandı. 2017'nin 9 aylık döneminde 1.25 milyar TL net kâr elde ettik" diye konuştu.

'HİSSE ALAN MUTLU OLUR'
OANY, hisselerle ilgili olarak, "Türk Telekom içinde yaşanan bir şey yok, her şey yolunda gidiyor. Bizim yaptığımız şey, hisseyi her kim alırsa onlara yardım edebilmek adına, gelir büyümesi ve marj iyileşmesi sağlayabilecek 5 yıllık bir iş planını ortaya koyabilmektir. Hisseleri her kim alırsa alsın çok mutlu olacak" dedi.