Yardımlar devam ediyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2014 Güncelleme 18 Mayıs 2014, 00:19
Yardımlar devam ediyor

İÇİNDEKİLER

77 milyonun acısıyla tek yürek olduğu Soma faciası için Türkiye, yaraları sarmak için de dört koldan çalışıyor. Soma için yapılan yardım açıklamalarına her geçen gün yenisi ekleniyor. Son olarak Doğuş Holding, Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Soma'ya yardım eli uzattığını açıkladı. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Ziraat Odaları Birliği'nin, Soma için yurt çapındaki 764 ziraat odasıyla kampanya başlattığını bildirerek, "Kuraklık, don, dolu gibi afetler yüzünden büyük bir sıkıntı yaşayan çiftçimiz, buna rağmen Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine el uzatacak" dedi. Bayraktar, sadece acıyı paylaşmakla kalmayacaklarını belirterek, "Ekmeğimizi de paylaşmak istiyoruz" diye konuştu.

EĞİTİM DESTEĞİ
Doğuş Grubu patronu Ferit Şahenk ise acılı ailelerin üniversite çağına gelmiş veya halen yüksek öğrenimini sürdüren çocuklarının, üniversite eğitimleri boyunca masraflarını karşılayacağını açıkladı. Doğuş Grubu, Soma'nın sağlık, barınma ve sosyal ihtiyaçlarına katkıda bulunmak için bir sosyal yardım projesi de başlattı. THY de, personeline yaptığı duyuruda hem İngilizce hem Türkçe yazılı 'Taşın altına elini koyma sırası bu kez bizde' adlı yardım kampanyası başlattı.

30 ÖĞRENCİ
Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan ise şehitlerin çocukları için başlattıkları kampanyaya şimdiye kadar, 30 kişinin katıldığını belirtti.