270 gün izni var

THY Yönetim kurulu Başkanı Topçu, yönetim krizi haberlerini değerlendirdi: Temel Bey 10 yıldır izin kullanmadı. 270 gün izni var. 1 ay izin onun hakkı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Mayıs 2013 Güncelleme 19 Mayıs 2013, 00:00
270 gün izni var

İÇİNDEKİLER

Türk Hava Yolları geçtiğimiz hafta grevden çok Genel Müdür Temel Kotil'in izin polemiği ile konuşuldu. Kotil'in zorunlu izne çıkartılacağı söylentileri yayıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, "Yönetimde bir kriz yok. Türkiye'nin en iyi yönetimiyiz" dedi. Topçu, bu konudaki soruları şöyle cevaplandırdı:

GREV ERTELETTİ
* İzin konusu nedir anlatır mısınız?
Temel Bey'in babası rahatsızdı. Daha önce babasını hastaneye yatıracağını söyledi. İzin talep etti. 10 yıllık Genel Müdürlüğünde ilk kez izin talep etti ve bir ay izne çıkacağını söyledi. Daha önce bu kadar uzun izne çıkılmadığı için vekalet gerekti. CFO'ya vekalet verildi. O prosedürle uğraştığımız için açıklama hemen yapılmadı. Gazetelere farklı yansıdı. Daha sonra Temel Bey grev kararı nedeniyle iznini bir hafta erteledi. Bunlar THY'de gündem konusu bile olmadı. .

* 1 ay çok uzun değil mi?
10 yıldır izin kullanmadı. Hakkı değil mi? 270 gün izni var.

* THY'de bir yönetim krizi var mı?
THY'yi Yönetim Kurulu yönetiyor. Yönetim Kurulu'nun aldığı kararlar kesindir. Bu yapı içinde Temel Kotil de var. Kararlara o da ben de uyarız. Bugüne kadar aldığımız tüm kararları oy birliğiyle alınıyorsa, bu şirkette yönetim krizinden bahsedilebilir mi? 2012'de 51 yönetim kurulu, 78 icra komitesi toplantısı yaptık. Bunların hepsinde karar alındı, kriz olmadı. 'Yönetim krizi var' gibi gösteriliyor. Elbette Genel Müdür ile Yönetim Kurulu Başkanı aynı düşünmeyebilir. Ama biz ortak aklı temsil ediyoruz.

* Hamdi Topçu, Temel Kotil ile aralarında sorun olduğuna dair iddialar için: "Kimde belge, bilgi varsa çıkarsın. Bugüne kadar tartışmadan dolayı yapamadığımız bir iş, tıkadığımız bir konu olmuş mu?" ifadelerini kullandı.


Dilek GÜNGÖR