Kredi müjdesi

Dönüşüm kredisi alanlar sözleşme, noter, tapu ve belediye harcı gibi ücretleri ödemeyecek. 100 bin lira kredi kullanana 25 bin lira faiz desteği verilecek...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ekim 2012 Güncelleme 22 Ekim 2012, 00:00
Kredi müjdesi

İÇİNDEKİLER

Kentsel dönüşüm kredisi kullanacaklara pek çok kolaylık sunuluyor. 'Hak Sahiplerince Bankalardan Kullanılacak Kredilere Sağlanacak Faiz Desteğine İlişkin Karar'a göre; güçlendirme, konut ve işyeri yapım kredisinin şartları belirlendi. Güçlendirme kredisi kullanacak vatandaşlar 50 bin, konut ve işyerini yeniden yapmak isteyen vatandaşlar 100 bin lira kredi çekebilecek. Güçlendirme ve konut yapım kredisinin yüzde 4'ü, işyeri yapım kredisinin de yüzde 3'lük kısmı devlet tarafından karşılanacak. Vatandaş, bankadan 10 yıllık planlama doğrultusunda, 100 bin lira çekmesi halinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yaklaşık 25 bin lira faiz desteği alacak.

FAİZLERE DİKKAT!
Bakanlık, kentsel dönüşüm kredisi veren bankalar arasında rekabet yaşanmasını öngördüğünden, vatandaşlar, en düşük krediyi veren bankaları tercih etmeleri konusunda uyarıldı. Protokol imzalanan bankaların faiz oranları, Bakanlık'ın internet sitesinden yayımlanacak. Kentsel dönüşüm kredilerinde, sözleşme, noter, tapu ve belediye harçları, damga ve veraset intikal vergileri, döner sermaye gibi her türlü işlemin ücreti vatandaştan talep edilmeyecek.