İş'te saç farkı

Amerikalı bilimadamları saçı olmayan idarecilerin daha başarılı olduklarını öne sürdü. Oysa Türk iş dünyasında, hem saçı olan hem de olmayan birçok yönetici başarılarıyla konuşuluyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2012 Güncelleme 06 Ekim 2012, 00:03
İş’te saç farkı

İÇİNDEKİLER

ABD'li bilimadamları kel erkeklerin daha güçlü oldukları iddiasını ortaya attı. Araştırma Türk iş dünyasını ikiye böldü. İş dünyasında saçsız işadamları mı, saçlı işadamları mı daha güçlü tartışması başladı. Türkiye'nin başarılı saçsız işadamları arasında Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, Doğuş Holding Patronu Ferit Şahenk yer alırken, saçlı işadamları arasında Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Sanko Holding Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, İbrahim Bodur Holding Onursal Başkanı İbrahim Bodur gibi isimler bulunuyor.

GÜÇLÜ GÖRÜNÜYORLAR
ABD'nin Pennsylvania Üniversitesi'nde yapılan araştırmada, kel erkeklerin diğerlerine göre daha güçlü ve dominant olduğuna yer verildi. Araştırmayı gerçekleştiren ekibin lideri Albert Mannes, araştırmada katılımcılara, 60 kişinin saçlı ve saçsız halini gösteren fotoğrafları değerlendirmesinin istendiğini ve kel olanların en güçlü görünenler olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

* Türk İş dünyasında yaşı genç olmasına rağmen birçok patron ve yöneticinin saçları dökülmüş durumda. Saçsız patronlar milyar dolarlık şirketleri yönetiyorlar. ABD'de yapılan araştırma, saçsız yöneticilerin daha güçlü oldukları tezine dayanıyor. Bu teze göre, saçsız patronlar Türkiye'de de başarılı.

* Türkiye'de Amerikalı bilimadamlarının tezini çürütecek, çok sayıda gür saçlı patron da bulunuyor. Rahmi Koç'tan Konukoğlu'na kadar birçok dev şirketin patronu ya da yöneticisi konumundaki işadamımız, gür saçlarıyla dikkat çekiyor. Patronlar hem zenginlikleriyle ilk sıralarda yer alırken, hem de iş dünyasında gösterdikleri başarılarıyla öne çıkıyor.