Hazır kurban

Kurban Bayramı için marketler hazırlıklarını tamamladı. Fiyatları geçen yılla aynı tutan marketler, kurbanı kesip hazır teslim ediyor. Pazarda ise yüzde 15 artış var

Kaynak Gazete
Giriş Tarihi:
Hazır kurban
Yaklaşan Kurban Bayramı'yla birlikte kurbanlık hazırlıkları da hız kazandı. Büyük şehirlerde klasik kurban pazarları kurulurken; büyük marketler de her yıl olduğu gibi kurbanlık siparişlerini almaya başladı. Kurbanlıkları kesip paketler halinde vatandaşlara teslim eden marketler, 12 aya kadar taksit ve kredi kartıyla ödeme imkanı da sunuyor. Marketlerde fiyatlar geçen yılla aynı tutulurken; pazarlarda yüzde 15'e varan zamlar gözleniyor. Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde belediyelerin gösterdiği yerlere kurulan kurban pazarlarında hareketlilik yaşanıyor. Satıcılar, vatandaşların şu anda sadece baktığını, ama bayramdan 1-2 gün önce satışların hızlanacağını ifade ediyor. İstanbul'a getirilen büyükbaş kurbanlıklar 4 bin ila 9 bin lira, küçükbaş kurbanlıklar ise 600 ila bin 500 lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Marketlerde ise küçükbaş hayvanlarda fiyatlar 570 ila 670 lira arasında değişiyor.
Büyükbaşlarda da kilosuna göre hisse fiyatı 670 liradan başlıyor.

12 TAKSİT VAR
Migros'ta kredi kartına 12 aya varan taksit imkanlarıyla adrese teslim 12-14 kiloluk koçlar 575 liradan, 16-18 kiloluk koçlar 675 liradan satılıyor. Yine adrese teslim büyükbaş hayvanın kemiksiz 16-18 kilogramlık 1/7 hissesi 695 liraya sunuluyor.

KOLİYLE TESLİM
Real'de küçükbaş kurbanlık 10 parçaya ayrılıp koli içerisinde bayramın 2'nci gününden itibaren teslim edilecek. Küçükbaş kurban koli yaklaşık 18 kg et 670 lira. (1/7) Hisse büyükbaş kurban koli yaklaşık 20 kg et 670 lira. (1/5) Hisse büyükbaş kurban koli yaklaşık 28 kg et 938 lira.

KİLOYLA SATIŞ
Carrefour-SA'da, seçilen kurbanlıkların kilosuna göre satış yapılıyor. Dana ve Karaman'ın kilosu 14.90, kıvırcık ise 15.50 liradan satılıyor. Mağazada 1/7 dana hisse koli KDV ve bütün hizmetler dahil 670 liraya satılırken, online siparişlerde 12 lira kargo bedeli alınıyor.

EK ÜCRET YOK
Büyükbaş kurbanlığın kilosunu 12.50 liraya satan KİM'de küçükbaş kurbanlıklar ise 695 lira. Kurbanlık alanlardan hiçbir kesim ücreti alınmayacak. Dileyenler kesime iştirak edebilecek. Kurbanını bağışlamak isteyenler için yardım kuruluşlarıyla işbirliği başlattığını da duyurdu.

2 MİLYON ADET KESİLİR
Kurban Bayramı'na az bir zaman kala kurbanlık hayvan pazarlarında hareketlilik hızlanırken; TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Maaşların bayramdan önce ödenmesi de memnuniyet verici, piyasalara hareket getirecektir" dedi. Palandöken, bu yıl 2 milyon adet kurbanlık hayvan kesilmesinin beklendiğini ifade etti.


Burçin GÖKTAN