Jurassic Park İstanbul'a geliyor

Forum İstanbul AVM, dev akvaryumdan sonra bu kez de Jurassic Park'ı kuruyor. 8 bin metrekarelik dev eğlence parkını Universal Stüdyoları'nı hazırlayan ekip dizayn edecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2011 Güncelleme 05 Ocak 2011, 09:47
Jurassic Park İstanbul’a geliyor

İÇİNDEKİLER

Geçen yılı 20 milyon ziyaretçi ve 586 milyon lira ciro ile kapatan Forum İstanbul Alışveriş Merkezi (AVM), dev akvaryumun 1 milyon ziyaretçi çekmesinin ardından eğlence konseptine daha fazla odaklanma kararı aldı. Bu karardan hareketle dev akvaryum Turkuazoo'dan sonra eğlence alanına bir yenisini eklemek için harekete geçen AVM yönetimi, 3 ortaklı yerli bir firmanın Türkiye'ye getirdiği Jurassic Park'ı model alan Jurassic Land açmak için kolları sıvadı. 8 bin metrekare alan üzerine kurulacak eğlence parkında, macera filmlerinin kalesi haline gelen Universal Stüdyoları'nı hazırlayan bir ekip çalışacak.

Son teknolojilerin kullanılacağı eğlence alanında animasyonlar, 3 boyutlu filmler gösterilecek ve çeşitli ses efektleri kullanılacak. Parkın ilk fazını Mayıs'ta, ikinci fazını ise Aralık'ta açmayı planladıklarını belirten Forum İstanbul Genel Müdürü Joao Xavier, şöyle konuştu: "Parkın içinde bir de müze olacak.
Bir jungle'ı anımsatacak eğlence alanı Türkiye'de de bir ilk olacak. Bu yeni modelle Forum İstanbul'daki eğlence alanı da 30 bin metrekareye ulaşacak."