Turkuvaz'a öyle Doğan'a böyle

"Başbakan'ı canlı yayına çıkardı" diye atv'ye ceza veren RTÜK ile YSK, hukuksuzlukta sınır tanımadı. Erdoğan'ı hiç ekrana çıkarmayan Doğan Grubu ve Paralel Medya'ya ceza vermedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2014 Güncelleme 26 Kasım 2014, 02:20
Turkuvaz’a öyle Doğan’a böyle

İÇİNDEKİLER

Daha önce aHaber'i hedef tahtasına koyan YSK-RTÜK ikilisi, şimdi de gözünü atv'ye dikti. Üstelik bunu, hukuk katliamıyla yaptı. YSK'nın talebi ve RTÜK'ün kararıyla atv'ye 2 kez yayın durdurma cezası geldi. Gerekçe ise Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı'nı canlı yayına çıkarmak. RTÜK, YSK'nın tavsiyesi üzerine aldığı kararda, diğer cumhurbaşkanı adaylarının neden yayına çıkmadığını da soruyor. Ama sorunun yanıtını Turkuvaz grubunda arayan YSK- RTÜK ikilisi, bir noktayı göz ardı ediyor. Erdoğan o günlerde başka kanallarda da yayına çıktı. Ya da onu konuk etmeyenler de oldu. Bazı kanallar, Erdoğan'ı hiç konuk etmeyip, Ekmeleddin İhsanoğlu ya da Selahattin Demirtaş ile canlı yayın yapmışlardı. Örneğin CNN Türk. Erdoğan'ı hiç yayına çıkarmadı. Kanal D de aynı durumda. Erdoğan orada da hiç konuşmadı. Ve bir başka örnek: Habertürk... İhsanoğlu da Demirtaş da çıktı konuştu Habertürk'te. Erdoğan Habertürk'te de Show TV'de de hiç programa çıkmadı. Hatta Paralel Yapı'nın yayın organları Samanyolu, Kanaltürk ve Bugün TV gibi kanallar, Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'a hiç söz hakkı vermedi. Ancak Turkuvaz Grubu yayınlarına kılıcını çeken RTÜK YSK ikilisi, bu kanalların hiç birine ceza vermedi.

Yanıt bekleyen 3 soru
atv'nin yayınları Başbakan'ın ekrana çıktığı 21 Temmuz ve 7 Ağustos tarihleri baz alınarak durduruldu. Durdurulan yayının adı da "Başbakan'la gündem özel" olarak belirlendi. Ama zaten adı üzerinde o özel bir programdı. Dolayısıyla durdurulan diziler oldu. Peki zaten yayında olmayan bir program nasıl oluyor da durduruluyor.
Turkuvaz'ı "Tek yönlü, taraf tutan, fırsat eşitliğine imkan tanımayan yayın yapma" suçlarken, diğer kanalları neden bu kadar titizlikle incelemiyorsunuz.
30 Mart seçiminin arefesinde, 55 kez yayın durdurma cezası alan aHaber ve şimdi cumhuriyetin başbakanını yayına çıkardı diye yayını durdurulan atv neden hedefte. AK Parti oylarıyla seçilen RTÜK üyelerinin, her fırsatta, tek amacı, milli irade ve demokrasiye saygı olan Turkuvaz Grubu'na saldırmasının ardında ne var?