Gaziantep'te katliam! Tartıştığı 5 kişiyi öldürüp intihar etti

Gaziantep’te kan donduran bir olay yaşandı. Bir şahıs, gün içerisinde tartıştığı 5 kişiyi öldürüp 2 kişiyi yaraladı. Polis tarafından yakalanacağını anlayan şahıs, intihar etti. Saldırıda yaralananlardan Münir El Hüseyin yaşananları anlattı.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :16 Haziran 2024 , 06:04 Güncelleme Tarihi :16 Haziran 2024 , 14:04
Gaziantep’te katliam! Tartıştığı 5 kişiyi öldürüp intihar etti

İÇİNDEKİLER

Olay, gece saatlerinde kentin 3 farklı mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Suriye uyruklu Mustafa Hırdır, gün içerisinde bilinmeyen nedenle kendisi gibi Suriye uyruklu olan bazı kişiler ile tartıştı.

Olayın ardından Mustafa Hıdır, gece saatlerinde tartıştığı kişilerden birisini Vatan Mahallesinde berberde tıraş olduğu sırada içeri girip, yanına aldığı tabanca ile ateş açtı.

KATLİAM!
Berberdeki vatandaşları panik ve korku içerisinde kaçarken, cinayetin ardından oradan ayrılan Mustafa Hıdır, bu kez tartıştığı kişilerin kaldığı Üçoklar Mahallesi'ne evine gitti. Hıdır, girdiği evde bulunan 6 kişiye de rastgele ateş açtı.

Gaziantep’te katliam! Tartıştığı 5 kişiyi öldürüp intihar etti

Tabancadan çıkan kurşunların isabet ettiği ismi öğrenilemeyen kişilerden 4'ü hayatını kaybederken, 2 kişi ise yaralandı.

Silah sesini duyan çevredekilerin 112 Acil Çağrı merkezine haber vermesi üzerine adrese gelen ekipler cinayetlerin bağlantılı olduğunu belirledikten sonra şüpheli Mustafa Hıdır'ın yakalanması için çalışma başlattı.

YAKALANACAĞINI ANLAYINCA İNTİHAR ETTİ
Ekiplerin peşine düştüğü Hıdır, kendi evinin bulunduğu Barak Mahallesinde polisleri görünce bu kez 5 kişiyi öldürdüğü tabanca ile kendi başına ateş ederek yaşamına son verdi.

YARALILARIN SAĞLIK DURUMU NASIL?
İntihar eden Mustafa Hıdır ve diğer 5 kişinin cansız bedenleri, polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan 2 yaralının ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.

"YURT DIŞINA GİDECEĞİM" DEYİP HELALLİK İSTEDİKTEN 5 DAKİKA SONRA...

Saldırıda yaralanan Münir El Hüseyin, gazetecilere yaptığı açıklamada, zanlı Mustafa Hıdır ile arkadaş olduklarını belirtti.

Hıdır'ın akşam saatlerinde evlerine geldiğini ifade eden El Hüseyin, "Yanımıza geldi ve yurt dışına gideceğini söyleyerek helallik istedi. 'Yurt dışına gideceğim, beni son görüşünüz olabilir' dedi. Biz de kendisiyle selamlaştık, 5 dakika sonra kalktı ve belinden silahı çıkardı. Önce Ahmet'i sonra Yahya'yı vurdu. Ben de elimden yaralandım. Ondan sonra neler oldu hatırlamıyorum. Biz uzun süredir arkadaşız, aramızda sıkıntı yok, Kardeş gibi yaşıyorduk." şeklinde konuştu.

Gaziantep’te katliam! Tartıştığı 5 kişiyi öldürüp intihar etti

CENAZELER YAKINLARINA TESLİM EDİLDİ
Bayrama saatler kala yaşanan saldırı ile yaşamını yitiren 4 kişinin cenazeleri otopsi için adli tıp morguna kaldırıldı. Cenazeler, otopsileri tamamlandıktan sonra yakınlarına teslim edildi. 4 arkadaşını öldürüp, intihar eden Mustafa Hıdır'ın cenazesi olay yaşanmaması için farklı bir hastane morgunda otopsisi yapılarak akrabalarına teslim edildi. Yaşamını yitiren kişilerden 2'sinin cenazeleri Kilis'e, diğer 2 kişinin ise defnedilmek üzere Suriye'ye gönderildiği belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN