Kurtlar Vadisi 18 siteyi kapattırdı!

Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı Pana Film, Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı başvuru ile 18 siteye erişim engelleme kararı çıkarttı.

Giriş Tarihi 24 Ocak 2011, 00:00 Güncelleme 24 Ocak 2011, 13:40
Kurtlar Vadisi 18 siteyi kapattırdı!

İÇİNDEKİLER

Şirketin avukatları, diziyi yayınladığı tespit edilen site sayısının 130 civarında olduğunu, 112 tanesinin yapılan görüşme sonrasında diziyi yayından kaldırdığını açıkladı. Diziyi yayından kaldırmayan 18 site ise engellendi.

Turk.Internet.com'a konuşan Pana Film Avukatları Av. Faruk Çetinkaya, Av. Cem İçtürk ve Av. M.Gökhan Ahi konuyla ilgili olarak şunları belirtti.

"Kurtlar Vadisi dizisi oldukça popüler olduğundan dolayı sadece TV'de değil internette de yoğun ilgi görüyor. Bu ilgiyi gören onlarca site, fan sitesi veya dizi portalı adı altında bu ilgiyi kendi üzerine çekmek amacıyla dizileri izinsiz olarak yayınladılar. Yüzlerce kişinin emeği ve milyonlarca liralık yatırımlar, bu tarz siteler yüzünden zarara uğradı.

Bir çok site sahibi ile bire-bir diyaloga geçerek yaptıkları işin illegal olduğunu, telif haklarını ihlal ettiğini, bu sebeple Kurtlar Vadisi dizilerinin yayınlanmaması gerektiğini hatırlattık. Bu sitelerin yüzde doksanı talebimize olumlu cevap vererek dizi yayınlarına son verdiler.

Ancak bazı sitelere iletişim adresleri olmadığından dolayı ulaşmamız mümkün olamadı. Bazı siteler de bir kaç defa uyarmamıza rağmen dizilerin yayınına devam ettiler. Bu aşamada yapacak bir şey kalmadığından dolayı, bu siteler hakkında mecburen erişim engelleme kararı çıkarttırmak zorunda kaldık.

Aslında biz sitelerin erişime engellenmesini benimsemiyoruz, hatta bunun en son çare olması gerektiğini düşünüyoruz. Kimsenin sitesine erişimin haksız yere engellenmemesi için titiz bir çalışma yaptık, ulaşamadıklarımız ve uyarıya rağmen yayına devam edenler hakkında resmi bilirkişi raporu dahi aldık.

Erişimi engellenen siteler, dizilerimizi yayından kaldırdıkları zaman mahkemeye başvurup her zaman tekrar erişime açma yönünde karar alabilirler.