Bu sefer adaya

Türkiye'de tatil faturasının ağır olması, gözleri komşuya çevirdi. Sadece dar gelirli değil, sosyetik isimler bile 'ucuz tatil' yapmak için rotayı Yunan adalarına çevirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2012 Güncelleme 04 Temmuz 2012, 00:00
Bu sefer adaya

İÇİNDEKİLER

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin cep yakan fiyatları ve tatil bölgelerindeki pahalılık, vatandaşların keyfini kaçırdı! Türkbükü'nde lahmacun ve ayrandan oluşan menünün bile 50 TL olması, tatil rotasını "komşu"ya çevirdi. Ucuzluğun yanı sıra Yunan adalırının vizesiz oluşu, vatandaşın kararında etkili oldu. Tur fiyatları ise cepleri sevindirdi. Mikanos, Pire, Rodos ve Sakız Adası'nda turlar düzenleyen gemilerde, 5 gün 4 gece gemi turunun fiyatı 209 Euro olarak duyuruldu. Hal böyle olunca sadece orta gelirli vatandaşlar değil, sosyeteden sanat dünyasına kadar birçok ünlü isim de Yunan adalarını mesken tuttu. Şovmen Beyaz ve sanatçı Hülya Avşar, Rodos Adası'nda tekne tatili yaparken, magazin dünyasının en ünlü çifti Beren Saat ve Kenan Doğulu'nun ise Portofino'dan dönüşte soluğu Yunan adalarında alacağı öğrenildi.

5 GÜN 4 GECE...
Sosyal medyada ise en çok konuşulan konuların başında Yunan adaları geldi. Vatandaşların ortak yorumu ise "Yenikapı-Bandırma feribot parasına, 4 gece 5 gün gemi ile Yunan adaları var" oldu.

HAVADAR KEYİF
Vatandaşın maddi gücü, tatiline de şekil veriyor. Kimileri lüks içinde tatil yaparken, dar gelirliler çadır kamplarına gidiyor. Muğla'daki çam ormanları arasındaki çadır kampları, maddi durumu iyi olmayanların değişmez adresi oluyor.

* Yunan adaları, Türk tatilcilerin akınına uğruyor. Tatilcilerin bu tercihinde en önemli etken ise ülkemizdeki turistik yerlerin ateş pahası olması.