İlker Yağcıoğlu kritik derbiyi TAKVİM okurları için analiz etti: Fener önce stresi yenmeli

Bu derbinin favorisi yok. Fenerbahçe, Zenit maçının 2. yarısındaki gibi oyunu kontrol ederse puan ya da puanlar alabilir. Ama Konya maçındaki gibi oynarsa kaybeder. F.Bahçe önce stresi yenmeli. Topal , Jailson ve Tolgay'ın performansı çok önemli...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2019 Güncelleme 24 Şubat 2019, 07:59
İlker Yağcıoğlu kritik derbiyi TAKVİM okurları için analiz etti: Fener önce stresi yenmeli

İÇİNDEKİLER

Bu maçların favorisi olmaz. Fenerbahçe her ne kadar tarihinin en kötü sezonunu yaşasa da bu tip büyük maçları genelde iyi oynuyor. Beşiktaş'ta Ljajic'in olmaması büyük dezavantaj. Fenerbahçe, Zenit maçındaki oyununu oynarsa puan ya da puanlar alabilir. Ama Konya maçında gibi oynarsa kaybeder.



DERBİLER ORTA SAHADA KAZANILIR
Kalecilerin performansı önemli ama bu maçlar orta sahada kazanılır ya da kaybedilir. Dolayısıyla Atiba, Dorukhan ve oynarsa Kagawa; Fenerbahçe'de ise M.Topal, Jailson, Tolgay'ın performansı çok kritik.




PUAN CETVELİ STRESİN KAYNAĞI
F.Bahçe'nin puan cetvelindeki yeri stresi artıracaktır. F.Bahçe önce stresi yenmeli. Kalan maçlarda hem F.Bahçe'nin hem de Ersun hocanın sıkıntı yaşamaması için F.Bahçe puan ya da puanlar almak zorunda.



ZENİT MAÇININ 2. YARISI GİBİ!
Fenerbahçe, Zenit maçının 2. yarısında olduğu gibi orta sahada oyunu kontrol etmeli. Beşiktaş baskı takımı. Bu baskıya dikkat etmeli. Quaresma ile birlikte Dorukhan'ın ileri çıkışlarına dikkat edilmeli.



BÜLENT YILDIRIM SORU İŞARETİ
Hakeme gelince... Bülent Yıldırım özelinde kafamda birçok soru işareti olsa da maç öncesi konuşmak doğru olmaz. Ama 2. devre ile birlikte hakemler o kadar hata yaptı ki hiçbirine güvenim kalmadığını söylemeliyim.