Trabzonspor eski başkanı Muharrem Usta'nın kulübü zarara uğrattığı tespit edildi

Rapora göre Usta, kulübe lira üzerinden verdiği borcu Euro olarak geri tahsil etti. Özer Hurmacı’nın sözleşmesi karşılıklı fesh edilecekken futbolcuya tam 5.3 milyon lira verildi... F.Bahçe’nin M.Ekici için verdiği 2 milyon Euro reddedilip, 2.5 milyon lira maaş ödendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2018 Güncelleme 28 Eylül 2018, 02:02
Trabzonspor eski başkanı Muharrem Usta’nın kulübü zarara uğrattığı tespit edildi

İÇİNDEKİLER

Trabzon, bir süredir incelemelerde bulunan Bağımsız Denetleme Şirketi'nin, Muharrem Usta yönetiminin hukuki ve mali yönden incelemesini tamamlayarak rapor haline getirdiğini açıkladı. Açıklanan raporda şok ifadeler yer aldı. Onlardan en önemlisi ise Muharrem Usta'nın alacağıyla ilgili olanıydı.
USTA KULÜBÜ ZARARA UĞRATTI
Raporda, Usta'nın kulübe gönderdiği paraların 25 milyon 151 bin 148 TL'lik kısmını Euro'ya çevirerek geri aldığı ve bu şekilde kulübü kur farkından (3 milyon 242 bin 591 TL) zarara uğrattığı tespit edildi.
FESİH ŞANSI DA VARKEN...
Özer Hurmacı'nın sözleşmesinin karşılıklı anlaşarak feshedilme imkanı varken yapılmadığı ve oyuncuya 5 milyon 350 bin 803 TL ödeme yapıldığı belirtildi.
SATMAYIP MAAŞ ÖDEDİLER
Raporda Fenerbahçe'nin Mehmet Ekici için yaptığı 2 milyon Euro'luk teklifin kabul edilmeyip, oyuncunun kadro dışı bırakıldığı, ayrıca 2.5 milyon lira maaş ödemesi yapıldığı da ifade edildi.
BİR ÖNCEKİ YÖNETİM SORUMLU
Trabzon, Ersun Yanal, Özer Hurmacı, Aykut Demir ve Mehmet Ekici'den 35.8 milyon TL zarara uğradığını belirtti. Yönetim, bu zararı kulüpten 60 milyon TL alacağı olduğunu söyleyen Usta'dan tahsil edeceğini açıkladı.