Dev seferberlik

Samsun’da çıkan olayların ardından Adalet Bakanı Gül, İçişleri Bakanı Soylu, Spor Bakanı Bak, Spor Genel Müdürü Baykan, Emniyet Müdürü Altınok, Korgeneral Çardakçı ve federasyon başkanları bir araya geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ağustos 2017 Güncelleme 11 Ağustos 2017, 01:10
Dev seferberlik

İÇİNDEKİLER

Sporda şiddeti önlemek için dün çok önemli bir zirve gerçekleştirdi. Ankara'daki kritik toplantıya Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, Korgeneral Ali Çardakçı, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu ve Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyuboğlu katıldı. Bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, "2016-2017 sezonunda, 2015-2016 sezonuna göre gerek olaylar açısından gerekse de olaylara karışanlar açısından bir azalma söz konusu. Demek ki 6222'ye sıkı sıkı sahip çıkacağız" dedi.

BAKAN BAK: ARTIK HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR
Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Osman Bak, sporda şiddeti önlemek için tüm paydaşlara görev düştüğünü söyledi. Bakan Bak, "Sporda şiddeti, hep birlikte çözebileceğimiz bir süreç olarak görüyoruz. Dolayısıyla tüm paydaşlarımızla birlikte çalışmayı arzu ediyoruz" dedi.

MAÇLARA TEK TEK RİSK ANALİZİ YAPILACAK!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sporda şiddeti önlemek için artık müsabakaların risk analizleri yapılarak A, B ve C kategorilerine ayrılacağını söyledi. Bakan Soylu, bunun da riskli, orta riskli ve risksiz müsabakalar şeklinde olacağını kaydetti.


KUPA FİNALLERİNE DE E-BİLET
Dünkü zirvede önemli bir karar alındı. Buna göre artık kupa finallerinde de e bilet uygulamasına gidilecek. Böylece olayların önüne geçilmesi planlanıyor.