Birinci Lig’de şike depremi

TFF 1. Ligi’nde geçen sezon oynanan Ş.Urfa-G.Antep Bşh. maçının sonucunu etkilemeye yönelik şike yaptığı iddia edilen Elyasa, İsmail Haktan Odabaşı ve Gökhan Sazdağı hakkında Etik Kurulu soruşturma başlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Temmuz 2017 Güncelleme 13 Temmuz 2017, 00:09
Birinci Lig’de şike depremi

İÇİNDEKİLER

Türk futbolu bir kez daha şike depremiyle sarsıldı... TFF 1.Ligi'nde geçtiğimiz sezon 29. haftada oynanan Ş.Urfaspor-G. Antep Bşh. maçının sonucunu etkilemeye yönelik şike yaptığı iddia edilen Elyasa, İsmail Haktan Odabaşı ve Gökhan Sazdağı hakkında Etik Kurulu soruşturma başlattı. 33. haftadaki Manisaspor-Şanlıurfaspor maçı öncesi de Şanlıurfaspor'un yenilgisi için şike ve teşvik primi anlaşmasının yapılması için G.Antep Bşh Kulüp Müdürü Nizamettin Sertkal, G.Antepsporlu oyuncu Elyasa, Manisasporlu oyunculardan Gökhan ve İsmail Haktan ve G.Antep Bşh.'li yönetici Memik Yılmaz İzmir'de bir araya geldiği iddia edildi.

320 BİN LİRA TEŞVİK İDDİASI
Burada Şanlıurfaspor maçına asılmaları için Manisalı 4 oyuncuya 80 bin liradan toplam 320 bin lira teşvik teklif edildi. Bu konuşmaları orada bulunan kimliği belirsiz bir kişinin videoya aldığı ve bunu youtoube'da paylaştığı öne sürüldü. Bu arada 30. haftada oynanan G.Antep Bşh-Manisa maçını da Gaziantep BŞh 1-0 galip bitirmişti.



SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ VAR
ADI şike iddialarına karışan El Yasa Süme, İsmail Haktan Odabaşı ve Gökhah Sazdağı'na futbolseverler sosyal medyada büyük tepki gösterdi. Özellikle Şanlıurfasporlu taraftarlar konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

MANİSA'DA İSMAİL KADRO DIŞI
Başlatılan soruşturmanın ardından Manisaspor flaş bir kararın altına imza atarak futbolcusu İsmail Haktan Odabaşı'nı kadro dışı bıraktı. Manisaspor Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Şanlıurfaspor Kulübü tarafından G.Gaziantep Futbol Kulübü'nün 2016-2017 futbol sezonundaki maçların müsabaka skorunu etkilediği iddiasıyla, TFF'ye yapılan başvuru ve futbolcumuz İsmail Haktan Odabaşı'nın isminin yer aldığı dosya Etik Kurulu tarafından incelenmektedir. Soruşturmanın selameti için İsmail kadro dışı bırakılmıştır" dedi.