Canınız sağolsun

Rus ekibi Dinamo Kursk’a finalde mağlup olan temsilcimiz Fenerbaçe, Avrupa ikincisi oldu. Sarı-Lacivertliler bu sonucun ardından Kadınlar Euroleague'de oynadığı 3. finalden de boynu bükük ayrıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2017 Güncelleme 17 Nisan 2017, 00:21
Canınız sağolsun

İÇİNDEKİLER

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Eurolage finalinde karşı karşıya geldiği Rus ekibi Dinamo Kursk'a 77-63 yenildi ve Avrupa ikincisi oldu. Rusya'nın Ekaterinburg kentinde oynanan maça 8-0'lık müthiş bir seri ile başlayan Sarı-Lacivertliler, ilk çeyreği 18-17 önde kapayan taraf oldu. İkinci çeyrekte kötü bir oyun oraya koyan ve üstünlüğünü koruyamayan Fenerbahçe, devreyi 44-34 geride kapadı. Kanarya üçüncü çeyrekte farkı kapamaya çalışsa da son 10 dakikaya 62-55 Dinamo Kursk'un lenine girildi. Dördüncü çeyrekte özellikle son 5 dakikada oyundan kopan Fenerbaçe, farkın iyice açılmasına engel olamadı ve parkeden mağlup ayrılarak, Avrupa'nın 1 numaralı kupasını rakibi Dinamo Kursk'a bıraktı.

3. KEZ EUROLEAGUE FİNALİ KAYBETTİ
Dinamo Kursk karşısında 19 sayı üreten Quigley ve 18 sayıyla oynayan Levander, Fenerbahçe'nin en skorer isimleri oldu. Rus ekibinde ise McCoughtry 20 sayıyla oynadı. Dinamo Kursk'a kaybeden Sarı-Lacivertliler böylelikle Euroleague'de 3. kez final kaybetmiş oldu. Fenerbahçe daha önce Euroleague finalinde ezeli rakibi Galatasaray ile birlikte bir başka Rus ekibi Ekaterinburg'a kaybetmişti. Kaybedilen 3. final taraftarlar da hayal kırıklığı yarattı.

BİR GÜN AVRUPA'DA ŞAMPİYON OLACAĞIZ
Fenerbahçe
Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Dinamo Kursk'a kaybedilen final sonrasında konuştu. Uslu, "Kazanma şansımız yüksekti ama maalesef olmadı. İnşallah bir gün Avrupa şampiyonu olacağız. Bu kez önemli bir fırsattı" dedi.

HEYACANA KAPILDIK
Fenerbahçe Başantrenörü Fırat Okur, Dinamo Kursk maçının ardından, "Elimizden gelenin en iyisini yaptık ama olmadı. Biraz finalin heyecanına kapıldık. Artık lige bakacağız" ifadelerini kullandı.

TÜRKOĞLU'NDAN TEBRİK MESAJI
TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Kadınlar Euroleague finalini kaybederek ikinci olan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı için tebrik mesajı yayımladı.