Aysal'ın kararı Prandelli

Galatasaray'da teknik direktör bilmecesi çözüldü... Sarı-Kırmızılılar, EURO 2012'de İtalya'yı Avrupa ikincisi yapan fakat 2014 Dünya Kupası'ndaki hüsran sonrası görevinden ayrılan Cesare Prandelli ile anlaştı. İtalyan çalıştırıcı, Mancini gibi yılda 4.5 milyon Euro kazanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2014 Güncelleme 04 Temmuz 2014, 00:19
Aysal’ın kararı Prandelli

İÇİNDEKİLER

Ve Galatasaray yine bir İtalyan'a emanet... 11 Haziran'da Roberto Mancini ile yollarını ayıran ve o tarihten bu yana 20'nin üzerinde teknik adam ile görüşen Sarı-Kırmızılı yönetim sağ gösterip sol vurdu ve Cesare Prandelli ile sözleşme imzaladı. İlk olarak Mircea Lucescu ile temasa geçen fakat Rumen hocadan son dakika golü yiyen Galatasaray yönetimi, Başkan Ünal Aysal'ın "Alman ekolünden bir teknik adam istiyoruz" açıklamasının ardından gözünü Dünya Kupası'na dikmişti. Sarı- Kırmızılılar; Klinsmann, Löw, Hitzfeld derken büyük bir sürprize imza attı ve İtalyan Milli Takımı'ndaki görevinden ayrılan Prandelli'de karar kıldı.

TAM 5 YIL FIORENTINA'YI ÇALIŞTIRDI
2010 yılında İtalya'nın başına geçen ve Euro 2012'de takımını finale taşıyan 56 yaşındaki hoca, Dünya Kupası'ndaki hüsran sonrası istifa etti. Daha önce 5 yıl Fiorentina'yı çalıştıran Prandelli -15 puanla başladığı sezonda takımını lig 5.'si yapmış, Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur, Avrupa Ligi'nde ise yarı final başarısı yaşamıştı.

PAZARTESİ GÜNÜ TAKIMIN BAŞINDA!
Prandellı ile ilgili konuşan Ünal Aysal, "2 gündür temastayız. Disiplinli, dürüst, çalışkan, hedefe odaklı bir teknik adam. 2 yıllık sözleşme yapacağız. Pazartesi günü takımın başında olacak. 4 kişilik ekibiyle birlikte gelecek. Bana 'Bu kadro şampiyonluk için yeterli' dedi" diye konuştu. Prandelli'ye Mancini gibi 4.5 milyon Euro ödeneceği öğrenildi.

Terim-Mancini-Prandelli YİNE O SIRALAMA

Fiorentina'da 2001'de Terim'in gidişinin ardından sırasıyla Mancini ve Prandelli göreve gelmişti. Şimdi aynı sıralama G.Saray'da yaşanıyor. Prandellı'nin Galatasaray'ın başına geçmesinin ardından çok çarpıcı bir tesadüf de gün yüzüne çıktı... 2001 yılında Fiorentina'da Fatih Terim'le yolların ayrılmasından sonra sırasıyla Mancini ve Prandelli görev yapmıştı.

BÜYÜK SES GETİRDİ
Sarı-Kırmızılı takımda da Fatih Terim'in yerine Mancini göreve getirilmişti. İtalyan hocanın ardından da aynı Fiorentina'da olduğu gibi Prandelli ile anlaşıldı. İşte bu tesadüf sosyal medyada da büyük ses getirdi.

Kısa sıra önce G.Saray ile yolları ayrılan Mancini'nin Prandelli ile görüştüğü çok olumlu referans verdiği de öğrenildi.

TWİTTER NOTLARI
@asaletinyeter_ Avrupalı Prandelli nasıl Galatasaray'a geldi diye şaşırıyor, bizimkiler de neden geldi diye burun kıvırıyor :))
@aziz_ustell Prandelli'nin en büyük talihsizliği 75 m TD'nin olduğu bir ülkeye gelmesi; hapı yuttun Cesare!
@togutay Kişisel olarak Prandelli'yi beğensem de Mancini'yi gönderip almak çok yanlıştı. Ünal Aysal kendi ipini çekti.
@orcuncuma Başıma bir şey gelmeyecekse söylüyorum Prandelli başarılı olabilir.
@serben41 Prandelli bana göre Mancini'den daha iyi teknik direktör ama, madem mali konuda sıkıntılar var Mustafa Denizli neden gelmedi başa.
@alperulusoy
Lucescu? Mustafa Denizli? Alman ekolü? = Prandelli :(
@hakannparlak Cesare Prandelli şüphesiz Ekmelettin'den iyidir.