Çılgın adam Slaven Bilic

Siyah-Beyazlılar'ın yeni teknik direktörü Hırvat Slaven Bilic, teknik adam olmasının yanında aynı anda hukuk mezunu. Çocuk hakları için UNICEF'e gönüllü avukatlık yapan Bilic, diğer yandan sıkı rockçı... Rawbau isminde müzik grubu var.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2013 Güncelleme 26 Haziran 2013, 01:16
Çılgın adam  Slaven Bilic

İÇİNDEKİLER

Siyah-Beyazlılar'ın yeni teknik direktörü Hırvat çalıştırıcı Slaven Bilic, sahada olduğu kadar saha dışında da tam bir fenomen... 1968 yılında Hırvatistan'ın Split kentinde doğan Bilic, 9 yaşında girdiği Hajduk Split altyapısından profesyonel olup 20 yaşında Primorak'a gidene kadar ayrılmadı. Primorak'tan Sibenic'e kiralık giden Bilic, 1993'te Karlsruhe'ye transfer oldu. 1996'da West Ham'a transfer olduğunda 1 milyon 300 bin sterlinle 92 yıllık West Ham tarihinin en pahalı transferi oldu. West Ham'dan Everton'a giden Bilic, daha sonra Hajduk Split'e dönerek futbolu bıraktı. Teknik Direktörlük kariyerine de Split'te başlayan Bilic, 2004-2006 arasında Hırvatistan U21, 2006-2012'de Hırvatistan A Takımı'nı çalıştırdı. Hırvat teknik adam, geçen sezon ise Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımında mesai yaptıktan sonra görevi bırakarak Beşiktaş'a geldi.

AVUKAT... PROFESÖR... ROCKÇI... GİTARİST...
Sahada hırçın ve agresif tavırlarıyla dikkat çeken Bilic'in saha dışındaki yetenekleri de dikkat çekici... Hukuk mezunu bir avukat olan Bilic, profesörlük ünvanına da sahip. Çocuk hakları için UNICEF'e gönüllü avukatlık yapan Bilic, aynı zamanda sıkı bir rock müzik hayranı... Müziğe olan ilgisi dinleyici olarak kalmayan Bilic, elektro-gitar çalıyor.

HIRVATİSTAN'IN EN SEVİLEN MÜZİSYENİ...
Bilic'in yetenekleri bununla da sınırlı değil. Hırvat teknik adamın Rawbau adında bir müzik grubu da bulunuyor. 2004 yılında bir albüm de çıkaran Bilic, ülkenin en sevilen müzisyenlerinden biri... Aynı zamanda söz yazarı da olan Hırvat çalıştırıcı, Euro 2008'de Hırvatistan Milli Takımı için yaptığı, "Vatreno Ludilo-Fiery Madness" isimli şarkıyla gönüllerde taht kurdu.

CUMAYA İMZAYA GELİYOR!
Siyah-Beyazlılar'ın 2 yıllık anlaşmaya vardığı Hırvat teknik direktör Bilic'in cuma günü İstanbul'a geleceği açıklandı. Cuma günü resmi sözleşmeyi imzalayacak olan Hırvat teknik adam, 1 Temmuz'da başlayacak olan kampta ise takımın başında olacak.

HIRÇIN... AGRESİF... HIRSLI... SIRADIŞI...
Siyah-Beyazlılar'ın yeni teknik patronu Hırvat teknik adam Slaven Bilic, hırçın, agresif, hırslı ve sıradışı tavırlarıyla öne çıkıyor. Yaşının genç olmasının avantajını kullanan Hırvat çalıştırıcı oyuncularıyla arkadaş gibi iletişim kurarak onların motivasyonunu artırıyor...
Bildiğini söylemekten çekinmekten yapısıyla dikkat çeken Bilic, son olarak çalıştırdığı Rus ekibi Lokomotiv Moskova'dan kulüp başkanı Smorodskaya ile yaşadığı sorunlarla ayrıldı. Bilic'in takım hakkındaki raporunu beğenmeyen başkan ile arasındaki laf dalaşı sonucu Bilic takımdan ayrıldı.

SOL KULAĞINDAN KÜPESİ HİÇ EKSİK OLMUYOR
Hırvat Teknik Direktör Slaven Bilic'i, Türk futbolseverler de son derece yakından tanıyor. A Milli Futbol Takımımız'ın Euro 2008'de karşılaştığı Hırvatistan'ı çalıştıran Bilic, Fatih Terim'e yaptığı "sus" hareketiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Bilic'in gelişi bu anlamda da ilgi çekici...
Bilic, sadece teknik adam olarak değil oyuncu olarak da karşımıza çıkmıştı. Euro 2006'da Hırvatistan'a 1-0 yenildiğimiz maçta defansta görev alıyordu.
Bilic, futbolculuk krariyerinde defansta görev alsa da çalıştırdığı takımları hücum oynatmasıyla dikkat çekiyor.