Heynckes olmazsa Yanal

Kocaman'ın istifası sonrası yeni teknik direktör için Bayern Münih'ten ayrılan Heynckes'e teklif sunulacak. Ersun Yanal için de düğmeye basıldı. İş adamı Yüksel Çağlar, Es-Es'in kurt hocası ile baş başa görüştü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2013 Güncelleme 30 Mayıs 2013, 00:12
Heynckes olmazsa Yanal

İÇİNDEKİLER

Dün şok gelişmeler yaşayan ve bir anda Aykut Kocaman'ın istifası ve ardından yönetimin bu istifayı kabul etmesiyle teknik direktörsüz kalan Fenerbahçe'de yönetim yeni teknik adam için kolları sıvadı. Başkanvekili Abdullah Kiğılı'nın "En geç 1 hafta 10 gün içinde yeni teknik direktörümüz belli olur" demesinin ardından Sarı-Lacivertli yönetim vakit kaybetmeden hoca arayışına girdi. Sarı-Lacivertli kulübe yakın kaynaklar yönetimin ilk teklifi Bayern Münih'i Şampiyonlar Ligi şampiyonu yaptıktan sonra takımın başından ayrılan Alman teknik adam Jupp Heynckes'e yapacak. 68 yaşındaki teknik adam, Bayern'den ayrılmasına rağmen teknik direktör kariyerine devam edeceğini açıklamıştı. Fenerbahçe yönetimi, hem kendisine ciddi bir teklif yapacak hem de yüksek bir transfer bütçesi ayırarak Alman hocası ikna etmenin yolunu bulacak. Alman teknik adımı Real Madrid'in de istediği ancak bunun iddia düzeyinde kaldığı da gelen haberler arasında. Jupp Heynckes'in kariyeri ise başarılarla dolu. Heynckes hem Real Madrid hem de Bayern ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı.

FUTBOLCULUĞU DA BAŞARILARLA DOLU
Heynckes 2 Devler Ligi şampiyonlu dışında Bayern Münih ile 3 kez Bundesliga şampiyonluğu da yaşadı. Alman teknik adamın, futbolculuk kariyeri de başarılarla dolu. M'gladbach ile 4 kez lig şampiyonluğu yaşarken, Alman Milli Takımı ile 1972'de Avrupa Şampiyonmuğu, 1974'de de Dünya Şampiyonluğu sevinci yaşadı.

YANAL'IN TAZMİNATI 10 MİLYON EURO
Fener'in Heynckes'den sonuç alamaması durumunda Eskişehirspor'un başında bulunan Ersun Yanal'a teklif götüreceği öğrenildi. Daha önce Aykut Kocaman'ı istifa kararından döndüren Yüksel Çağlar'ın dün Eskişehir'in hocasıyla görüştüğü bildirildi. Yanal ayrılması durumunda 10 milyon Euro tazminat ile karşılaşacak.

BAŞKANLAR YANAL İÇİN KAPIŞMIŞTI!
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Eskişehirspor Başkanı Halil Ünal'ın, geçen sezonun devre arasında Bodrum'da yaptıkları kavga uzun süre konuluşmuştu. Kocaman'ın istifa ettiği dönemde Ersun Yanal ile Yıldırım'ın konuşmasına bozulan Halil Ünal, "Sen benim hocamı mı ayartıyorsun" diye Yıldırım'a çıkışmış, Yıldırım da "Ben başkan olduğum sürece Yanal bu kulüpte çalışamaz" demişti.