Yeni başkan Hacıosmanoğlu

Trabzonspor'da dün müthiş bir seçim heyecanı yaşandı. İbrahim Hacıosmanoğlu ile Muharrem Usta arasında son sandığa kadar süren çekişmeden Hacıosmanoğlu galip çıktı. Yeni başkan 1567, Usta ise 1496 oy aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2013 Güncelleme 27 Mayıs 2013, 04:52
Yeni başkan Hacıosmanoğlu

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'un 67. Genel Kurul'unda yeni başkan İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. 19 Mayıs Spor Salonu'ndaki kongrede Muharrem Usta, Hakan Kulaçoğlu, Metin Atasoy, İbrahim Hacıosmanoğlu ve Emre Aksoy yarıştı. Sabahın erken saatinden itibaren kongre için salona gelen üyeler tuttukları başkanlara büyük sevgi gösterisinde bulundu. Zaman zaman delegeler arasında tartışmalar yaşansa da bu olay fazla büyümeden önlendi. Oy kullanma işlemi 16.00'da bitmesi gerektiği halde 16.40'a kadar devam etti. Sandıklar bu saatten sonra tek tek açılarak oylar sayıldı. Akşam saatlerinde biten sona eren seçimlerden sonra başkan adayları ve delegeler büyük bir heyecanla sonuçları beklemeye başladı. Gece saat 24.30'da sona eren seçimlerde İbrahim Hacıosmanoğlu 1567 oyla Trabzonspor'un 15. ve yeni başkanı oldu.

4 BİN 464 DELEGE SEÇİMLERDE OY KULLANDI
İkinci sırada kalan Muharrem Usta ise 1496 oyla ikinci sırada kaldı. Diğer başkan adaylarından Emre Aksoy 162, Metin Atasoy 723 ve Hakan Kulaçoğlu ise 284 oy aldı. 6920 delegenin oy kullanma hakkı bulunan kongrede 14 sandıkta oylama yapıldı. 4 bin 464 delegenin oy kullandığı seçimlerde ilk 6 sandıkta Muharrem Usta, Hacıosmanoğlu'ndan fazla oy aldı.



2007'DE TRABZONSPOR'DA GÖREV ALDI
Yedinci sandıktan itibaren Hacıosmanoğlu, Usta ile arasındaki farkı eritmeye başladı. 13. sandıkta ise Bordo- Mavililer'in yeni başkanı Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta'yı ilk kez geçti. 13. sandıkta Hacıosmanoğlu 200, Muharrem Usta ise 97 oy aldı. İbrahim Hacıosmanoğlu 2005-2006 ve 2006-2007 yıllarında Trabzonspor'da kulüp yardımcılığı yaptı.

ÜYELER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Trabzonspor kongresine üyeler büyük ilgi gösterdi. Başkan adaylarına destek veren kongre üyeleri seçim sonucunu merakla bekledi. Bu arada oy sayım işlemleri 16.00 yerine 16.40'da başladı.

OYLARIN SAYIMI GECE 24.30'DA SONA ERDİ
Trabzon
seçimlerinde oy verme işlemi akşam saatlerinde tamamlandı. 14 sandığın açılması ve oyların sayımı ise gece 24.30 sularında son buldu. Bordo- Mavili takımın yeni başkanı pazartesi günü belli olmuş oldu.

SIKI ÖNLEMLER ALINDI
Trabzonspor'un kongresinde güvenlik önlemleri had safhadaydı. Güvenlik kuvvetleri içerde ve dışarda olay çıkmaması için büyük önlemler aldı.

KURA ÇEKİMİ YAPILDI
Trabzonspor
başkan adayları konuşma yapmadan önce öncelik sırası için kura çekimi yaptı. Çekim sonucunda ilk konuşmayı Emre Aksoy yaptı.

AKSOY POZ VERMEDİ
Başkan
adaylarının konuşmalarının ardından adaylar poz vermek için bir araya geldi. Emre Aksoy salonun dışında olduğu için fotoğrafta yer almadı.

EMEK HIRSIZLARI ATILSIN
Trabzonspor'un yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu seçimden önce yaptığı konuşmada, "Türk futbolunu hegemonyası altına alan zavallı kişilikler ve emek hırsızları futbol dışına atılmalıdır" diye konuştu.

ŞENER'DEN ÖZÜR DİLERİM
Trabzonspor'da 5 başkan adayından biri olan Metin Atasoy daha önce kulüp başkanı Sadri Şener için söylediklerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Atasoy, "Sürçülisan ederek Şener hakkında ağzımdan bir söz çıktı. Kendisinden özür diliyorum ve tüm haklarımı helal ediyorum" diye konuştu.

DELEGELER ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI
Trabzonspor'un olağanüstü kongresi olaylı geçti. İlk gün yaşanan tüzük tartışmalarının ardından ikinci gün de üyeler arasında çok büyük bir gerginlik yaşandı. 19 Mayıs Spor Salonu'nda yapılan tarihi kongrede her şey başkan adaylarının salona bir bir girmesiyle başladı.

GÜVENLİK YETİŞTİ!
Başkan adayları salona girince delegeler birbirine laf atmaya başladı. Bu gelişmenin hemen ardından salon bir anda karıştı. Divan başkanının güvenlik ekiplerine yaptığı çağrı üzerine olaya müdahale eden güvenlik ekipleri ortamı sakinleştirdi.

YÖNETİM KURULU
A.Kemal Başaran Yaşar Aşçıoğlu Sebahattin Çakıroğlu Murat Türköz Ali Uzunay Ömer Yeşilyurt Köksal Güney A.Salih Üstün Yakup Aslan Muhammet Kara Engin Hacısalihoğlu Onur İncehasan İrfan Coşkun Osman İlyas