Efsaneye veda

Beşiktaş'ın bugün evinde G.Birliği ile yapacağı karşılaşma Siyah-Beyazlılar için bambaşka bir anlam taşıyor... Beşiktaş'ın mabedi İnönü Stadı, bugünkü maçla takımına ve taraftarına son kez evsahipliği yapacak. İnönü, sezon sonu yıkılacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2013 Güncelleme 11 Mayıs 2013, 00:17
Efsaneye veda

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın bugün sahasında Gençlerbirliği ile yapacağı karşılaşma Siyah-Beyazlılar için bambaşka bir anlam taşıyor. Perdelerini ilk olarak 27 Kasım 1947'deki AIK Solna maçıyla açan İnönü Stadı, bugünkü Gençlerbirliği maçıyla taraftarlarına, 'Elveda' diyecek. Siyah-Beyazlılar'ın mabedi olan İnönü Stadı, sezon sonunda yenileme çalışmaları nedeniyle yıkılacak. Tarihi İnönü Stadı, sadece Beşiktaş'a değil, ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray'a da evsahipliği yaptı. Her iki kulüp de kendi stadlarına kavuşana kadar İnönü'de oynadılar. Futbol dışındaki spor organizasyonları, uluslararası konserler gibi pek çok etkinliğe de sahne olan İnönü Stadı, sadece Siyah-Beyazlılar'ın değil İstanbullular'ın kalbinde de ayrı bir yere ve öneme sahip.

HATIRA ÜRÜNLERİ BUGÜN SATIŞA ÇIKIYOR...
Beşiktaş yönetimi, bugün İnönü Stadı'nda oynanacak son maç öncesi taraftarlar için özel 'İnönü Hatırası' ürünleri hazırlattı. Özel tasarlanan tişörtler ve kaşkollar bugün 'Kartal Yuvası' mağazalarında satışa sunulacak. Bu arada, son maça gösterilen yoğun ilgi nedeniyle karaborsaya düşen biletlerin yüksek fiyatlara alıcı bulduğu öğrenildi. Yönetim, stattaki eşyaların sökülerek alınmasından da çekiniyor.

BEN HER ZAMAN ŞEREF BEYCİ OLMUŞUMDUR...
Başkan Fikret Orman, statla ilgili yaptığı açıklamada, "Yeni stadın ismi henüz net değil. Ben her zaman Şeref Bey'ciyimdir. Her cuma mezarına gider dua ederim. İlerleyen günlerde bir karar verilecek. Nerede oynayacağımız kesin değil. İzmir zor olur. İstanbul olursa en son tercihimiz Olimpiyat olur" dedi.

İLK GOLÜ ATAN SEBA, VEDA'YA GELEMEYECEK
İnönü Stadı bu gece perdelerini kapatırken, 27 Kasım 1947'de AIK Solna ile yapılan ilk maçta İnönü'deki ilk golü atan efsane başkan Süleyman Seba, sağlık sorunları nedeniyle kapanışa gelemeyecek.

YILDIZ GEÇİDİ
İnönü Stadı'nda 30 Mayıs'ta Rihanna, 29 Haziran'da Progidy, 26 Temmuz'da Iron Maiden gibi yıldızlar konser verecek. Ajda Pekkan ise, 15- 20 Ağustos arası bir tarihte son konseri verecek.