Son değil başlangıç!

G.Saray, Bernabeu'da 3-0 yenilmişti. Artık tur imkansızdı. Fakat Sarı-Kırmızılılar'ın tarihi, inanan yüreklerin neleri başardığını bizlere öğretmişti. Aslan sahayı dev rakibine dar edip 3-2 kazandı. Belki bu skor tur için yetmedi ama yeni zaferleri müjdeledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mayıs 2013 Güncelleme 10 Mayıs 2013, 00:23
Son değil başlangıç!

İÇİNDEKİLER

Schalke zaferinin Galatasaray için sezonun kırılma anlarından birisi olduğunu belirtmiştim... Alınan galibiyetin takım üzerine etkisi çok büyük oldu. Hem takımın özgüvene dayalı mental sıkıntıları ortadan kalktı hem de Sneijder'in gelişinden bu yana yaşanan sistem problemleri son buldu. Fatih hocanın 'elmas' dizilimi Gelsenkirchen'den 4 gün sonra Kayseri'de görücüye çıktı. Sonuç yine muhteşemdi. İlk yarıda atılan birbirinden güzel 3 gol ve sergilenin harika futbol tüm Galatasaraylılar'ı adeta mest etmişti.

ÖNEMLİ OLAN FELSEFE!
Ardından İstanbul BB maçını da yine güzel bir futbolla rahat bir şekilde kazanan Sarı- Kırmızılılar'ın önünde son yılların en önemli sınavlarından birisi vardı... Rakip Real Madrid'di. Başında dünyanın en önemli teknik adamlarından Jose Mourinho vardı. Ve maç Bernabeu'daydı. Fatih hocanın futbol karakteri belliydi. Rakip kim olursa olsun, maç nerede oynanırsa oynansın sahaya kazanmak için çıkılacaktı. Yine öyle oldu. Galatasaray çok önemli pozisyonlara girdi. Hakem iki penaltıyı vermedi. Ama bu seviyede yapılmayacak defans hatalarıyla, ortaya hiç hak edilmemiş ağır bir skor çıktı.

UNUTULMAZ BİR MAÇ
Maçın ardından Fatih hoca yine eleştiri oklarından nasibini aldı. Takımı çok fazla ofansif oynatmakla suçlanıyordu. Oysa ki Fatih hocanın Türk futboluna yaşattığı tüm başarıların temelinde bu oyun felsefesi olduğu unutuluyordu. Zaten bu eleştirileri yapanlar Arena'da yine tokat gibi bir yanıt alacaktı!.. Tarihler 9 Nisan'ı gösterdiğinde Arena'nın konuğu Real Madrid'di... Tribünleri dolduran 52 bin taraftarın kaçı, unutulmaz bir maça şahitlik edeceğinin farkındaydı bilmiyorum. Ama herkesin Galatasaray'a inancı tamdı. Fatih hoca ve futbolcular, Real Madrid gibi bir dev ekibe karşı turun 3-0'dan döneceğinin ne derece zor olduğunu biliyordu. Fakat Galatasaray'ın tarihi, inanıldığı zaman futbolda imkansız olmadığını bize her zaman öğretmişti.

ÖYLE ŞEYLER OLDU Kİ!..
Ronaldo'nun attığı gol, çok az olan tur umutlarını ortadan kaldırmıştı. Ancak ikinci yarının başlamasıyla birlikte öyle şeyler oldu ki, sanırım uzun yıllar kimsenin hafızasından silinmeyecek. Eboue, Sneijder ve Drogba'nın attığı harika gollerle skor bir anda 3-1'e gelmişti. R.Madrid şaşkındı... Mourinho stresten ne yapacağını şaşırmıştı. Atılacak 2 gol, Galatasaray için Şampiyonlar Ligi'nde yarı final anlamına geliyordu. Ama olmadı... Fatih hoca ve öğrencileri müthiş mücadelesinin karşılığını sadece 1 galibiyetle alabildi. Evet Avrupa defteri kapanmıştı. Fakat bu bir son değildi. Aksine önümüzdeki yıllarda yazılacak büyük destanların başlangıcıydı.

KAYSERİ'DE GÖVDE GÖSTERİSİ VE VERİLEN MESAJ!
Fatih hocaya Mersin İY maçında hakemlere verdiği tepki nedeniyle ağır bir ceza gelmişti. Bu durum Fatih hocanın düşmanlarına karşı bir bakıma fırsat niteliğindeydi. Fakat Kayseri'de yaşananlar birçoklarına önemli mesajlar gönderdi.

O ZATEN BİR EFSANE AMA...
Jose Mourinho, Madrid'den Kayseri'ye Galatasaray'ı izlemeye gelmişti. Maç öncesinde Fatih hoca ve çok eski dostu Mourinho bir araya geldiğinde ortaya harika görüntüler çıktı. Fatih hoca birçok Galatasaraylı için zaten bir efsaneydi. Fakat Mourinho ile ortaya koyduğu görüntüler, Fatih Terim'in dünya futbolundaki yerini birkez daha gözler önüne serdi.