Baş problem sistemsizlik

Türk Milli Takımı'nın Çek Cumhuriyeti önünde aldığı sonuç ve oynadığı kötü futbol 2014 ümitlerimizi daha da azalttı. Usta yorumcular en büyük eksikliği sistemsizlik olarak değerlendirirken Avcı'yla yola devam edilmesini savundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Şubat 2013 Güncelleme 08 Şubat 2013, 00:00
Baş problem sistemsizlik

İÇİNDEKİLER

A Milli Takımımız 2014 Dünya Kupası Grup Eleme maçları öncesinde yine hiç iyi sinyaller vermedi. Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde Çek Cumhuriyeti ile Manisa'da bir hazırlık karşılaşması oynayan takımımız hem aldığı kötü sonuç, hem de hayal kırıklığı yaratan futboluyla yine sınıfı geçemedi. Çek Cumhuriyeti maçını Takvim'e değerlendiren spor yazarları Ay-Yıldızlı ekibimizde en büyük sıkıntıyı sistemsizlik olarak gösterdi. Futbolcuların Çek Cumhuriyeti karşısında dağınık bir görüntüde olduğunu ve kimin ne yaptığını bilmediğini savunan spor yazarları bu futbolla Dünya Kupası'na gitmenin de hayal olduğunda birleşti. Ancak otoriteler alınan sonuç ve kötü oyuna rağmen Abdullah Avcı'yla yola devam edilmesini savundu. İşte futbol otoritelerinin Çek maçı sonrası görüşleri:

A MİLLİ TAKIM HALA BIRAKTIĞIMIZ GİBİ
2012'de aldığı kötü sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan A Milli Takımımız 2013'te de bizi üzmeye devam ediyor. Çek Cumhuriyeti karşısında düş kırıklığı yaratan Ay-Yıldızlı takımımız aldığı kötü sonuçla Macaristan ve Andorra maçı öncesi umut vermedi.

İLKER YAĞCIOĞLU
KİM İYİYSE O OYNAMALI
Milli
Takım'ın sisteminde bir hata yok ama sisteme uygun oyuncuların alınıp alınmadığına dikkat etmek gerekir. Geleceğin milli takımını yaratmak rüşüncesi doğru değil. Kim iyiyse o oynamalı. Avcı'yla en azından elemeler sonuna kadar yola devam etmek gerekir.

OKTAY DERELİOĞLU
TAKIMIN OYUN FELSEFESİ YOK
A Milli Takım'ın oyun felsefesi yok. Milli Takım futbolcu yetiştirme yeri değil hazır olan oyuncuyu oynatma yeridir. Takımda bir sistem yok ve kimin nerede, nasıl oynadığı belli değil. Hoca değişmemeli ama bu takımda mutlaka bir sistem olması artık kaçınılmaz bir gerçek.

VEDAT İNCEEFE
AVCI'YLA YOLA DEVAM ETMELİ
Milli Takım'ı Çek Cumhuriyeti önünde hiç iyi bulmadım. Arda, Selçuk ve Gökhan Gönül dışında tüm oyuncular döküldü. Orta sahada Nuri hiçbir şey yapmadı. Takım kuruluşunda bir sıkıntı var. Sistem diye birşey yok. Yine de Abdullah Avcı'yla yola devam edilmesi gerekir.

GÜRCAN BİLGİÇ
 BASİT GOLLERE ÇARE BULMALI
Çek Cumhuriyeti önünde çok basit goller yedik. 2. yarıda oyunun seyri tecrübeli oyuncuların girişiyle biraz değişti. Geriye düştüğümüzde kapanan takımlar karşısında zorluk çekiyoruz. Abdullah Avcı'nın daha iyi bir kadro oluşturmasını beklemekten başka bir çaremiz yok.

LEVENT TÜZEMEN
HALA BİR SİSTEMİMİZ YOK
Ne yazık ki Milli Takım'ın bir sistemi yok. İlk yarı tek, ikinci devre çift forvet oynadık. Bu sistem dengesizliği Milli Takım'ı olumsuz etkiliyor. Abdullah Avcı'yı şu ortamda göndermemek gerekir.