Antalya'da kriz zirvesi

Tahkim Kurulu'nun Meireles'in cezasını 4 maça indirmesi tansiyonu yükseltti... PFDK'dan sonra Faal Futbol Hakemleri Derneği de açıklama yaptı. TFF, Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüplerinin tamamını 9 Ocak'ta Antalya'da yapılacak zirveye çağırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Aralık 2012 Güncelleme 30 Aralık 2012, 00:38
Antalya’da kriz zirvesi

İÇİNDEKİLER

Türkiye Futbol Federasyonu, Meireles'in ceza indirimi sonrasında yükselen tansiyonu düşürmek için Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüplerinin başkanlarını Antalya'da toplantıya davet etti. Zirvenin 9 Ocak'ta gerçekleşmesi planlanıyor.

PFDK VE MHK ÜYELERİ DEĞİŞEBİLİR
Meireles'in ceza indirimi sonrasında PFDK ve MHK rahatsızlığını dile getirmişti. Buna son olarak Türkiye Faat Futbol Hakemleri Derneği de eklendi. Dernek dün sert bir açıklama yaptı. TFF'nin son gelişmelerin ardından hem PFDK hem de MHK'yi değiştirme durumunun olduğu da gelen haberler arasında.

ORTAM DAHA DA GERİLEBİLİR!
TFF gerilen ortamı yumuşatmak için 8-11 Ocak tarihleri arasında hakem seminerinin yapılacağı Antalya Madran Otel'ine tüm Süper Lig ve PTT 1. Lig kulüplerinin başmanlarını davet etti. Bu davetin ardından gözler Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerine çevrildi. Toplantıya Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in katılıp katılmayacakları kesinlik kazanmazken zirveye gelmeleri halinde nasıl bir tutum izleyecekleri de merak konusu. Çünkü zirvenin yapılması planlanan 9 Ocak 2013 tarihine kadar zaten yüksek olan tansiyonun daha da fazla yükselme ihtimali bulunuyor.

JAAP ULEMBERG DE TEPKİ GÖSTERDİ
Bu arada MHK Eğitim Danışmanlığını yapan ve aynı zamanda UEFA Hakem Komitesi Üyesi de olan Jaap Ulemberg'in de Tahkim Kurulu'nun yapmış olduğu ceza indiriminden rahatsız olduğu gelen haberler arasında.

TAHKİM 6 SAATLİK CD İLE KARAR VERDİ
Tahkim Kurulu, 3 boyutlu görüntüleri özel gözlüklerle 6 saat boyunca izleyerek tükürme olmadığına karar vermişti.

İLK AÇIKLAMA PFDK'DAN GELMİŞTİ
Tahkim Kurulu kararını tepki gösteren PFDK, Meireles'e toplam 12 maç ceza vermişti. Halit Fahri Gültekin başkanlığındaki PFDK'nın TFF tarafından değiştirilme ihtimalinin bulunduğu yüksek sesle dile getiriliyor.

MHK DE KARARDAN RAHATSIZ OLMUŞTU
Başkanlığını Zekeriya Alp'in yaptığı Merkez Hakem Kurulu (MHK), Tahkim'in ceza indiriminden rahatsızlığını dile getirmişti. MHK'de de PFDK gibi değişikliğe gitme ihtimali bulunuyor...