Türkçesi bozuk

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan Ümit Karan, dün ikinci kez ifade verdi. Ümit Karan'ın avukatı Ayhan Sağıroğlu, "Müvekkilim Almanya kökenli olduğu için bazı sıkıntılar yaşamış olabilir. İlk duruşmadaki bu yanlışlıklar düzeltildi" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2011 Güncelleme 05 Ağustos 2011, 00:01
Türkçesi bozuk

İÇİNDEKİLER

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan eski futbolcu Ümit Karan, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde yeniden ifade verdi. Karan ifade verdikten sonra yeniden Metris Cezaevi'ne gönderildi. Ümit Karan gazetecilere gönderdiği mektupta savcının ön yargılı olduğu iddiası nedeniyle özel yetkili savcı Mehmet Berk tarafından tekrar ifadeye çağrılmıştı. Ümit Karan'ın sorgusu yaklaşık bir saat kadar sürdü.

DETAYLI AÇIKLAMALAR YAPTI
Karan'ın avukatı Ayhan Sağıroğlu, Ümit Karan'ın ifadesinde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını söyleyerek, "Sadece detaylı olarak açıklanması gereken şeyler ilk ifadesinde eksik alınmıştı. Bir başka savcı almıştı. Soruşturmanın ana savcısı detaylı ifadesini aldı" dedi. Sağıroğlu basın mensuplarının, "Neler soruldu?" sorusuna ise, "Savcı Hüseyin Ayar ifadesini almıştı. Burada daha detaylı, daha rahat açıklamak istediği şeyler vardı" karşılığını verdi.

TAHLİYE TALEBİMİZ OLACAK
Müvekkilinin Almanya kökenli olduğunu ve İngilizce ile Almanca'yı ana dili gibi konuştuğunu belirten Sağıroğlu, "Türkçe'de bazı sıkıntılar yaşayabildiğini bu sıkıntıların ortadan kaldırıldığını ve yanlışlıkların düzeltildiğini dile getirdi. Sağıroğlu görüşmeyle ilgili olarak ayrıca, "Ümit Karan'ın serzenişleri nedeniyle soruşturma dosyasına bakan Savcı Mehmet bey, kendisiyle bire bir görüşmek istedi. Ek söyleyeceğin şeyler varsa onları söyleyelim, onları beyan et kardeşim, bunlar senin tabi hakların dedi. Bunun değerlendirilmesi başka bir şey değil" diye konuştu. Karan için mahkemeye itiraz ettiklerini dile getiren Sağıroğlu, "Bugün ya da pazartesi günü başka bir mahkemeye tahliye talebimiz olacak. Çünkü yasal tutukluluğun süreleri değerlendirilecek. Gelecek olan kararı merakla bekleyeceğiz" dedi.

ÜMİT KARAN SAKAL BIRAKTI
Savcılıkta 2.5 saat ifade veren eski milli futbolcu Ümit Karan'ın bitkin olduğu gözlendi. Karan'ın Metris Cezaevi'nde sakal bırakması da dikkatlerden kaçmadı. Dün savcı Berk'e giderken görüntülenen Ümit Karan'ın moralinin bozuk olduğu ve kilo verdiği de öğrenildi.