Ergene'gol

Yıldırım'ın sağ kolu Mosturoğlu, Ekşioğlu, Cemil Turan ile birlikte Mecnun Odyakmaz, Bülent Uygun, Ümit Karan tutuklandı. Bu sabah mahkemeye çıkacak olan Yıldırım'ın da akıbeti belli gibi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Temmuz 2011 Güncelleme 08 Temmuz 2011, 03:04
Ergene’gol

İÇİNDEKİLER

Futbol dünyasını yerinden oynatan şike soruşturmasında genel tablo net bir şekilde ortaya çıktı. Önceki gecenin ilerleyen saatlerinde mahkemeye sevkedilen ve tutuklananların neredeyse tamamı şike soruşturmasının en önemli aktörleri konumunda.

SÜRPRİZ YAŞANMADI
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın sağ kolu olan Asbaşkan Şekip Mosturoğlu, Asbaşkan İlhan Ekşioğlu, Cemil Turan, Mali İşler Müdürü Tümer Yelkovan "Suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgütün faaliyetleri çerçevesinde şike yapamak" suçlamasıyla tutuklandı. Yine Yıldırım'a yakınlığı ile bilinen Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, sözleşmesi dondurulan Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, sportif direktör Ümit Karan, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay, Bülent İşcen, Ali Koratlı, menajer Yusuf Turanlı, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Mehmet Yenice de "Suç işlemek amacıyla kurulmuş bir örgütün faaliyeti çerçevesinde şike yapmak" avukat Sami Dinç ise "Rüşvet almak" suçlamasıyla tutuklandı.

TUTUKLU SAYISI 25 OLDU
Mahkeme, Doğan Ercan, Mehmet Şen, Cengiz Demiral ve Erdem Konyar'ı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Yavuz Ağırgöl de delil durumu ile yaş ve sağlık durumu dikkate alınarak serbest bırakıldı. Böylece tutuklu sayısı 25'e ulaştı.

YILDIRIM KKTC'YE KAÇACAKTI!
Aziz Yıldırım'ın Kıbrıs'a kaçma planı yaptığı iddia edildi. Emniyette görevli bir memurun gizli yürütülen soruşturmayı bir arkadaşıyla paylaştığı ve haberin yayılarak Yıldırım'a ulaştığı bildirildi. Başkanın 20 arkadaşıyla birlikte Kıbrıs'a bilet aldığını tespit eden emniyetin ise pazartesi günü yapmayı planladığı operasyonu 1 gün erkene çektiği öğrenildi.