Denizli'den Terim'e destek

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, siyah-beyazlı taraftarlara hak ettikleri mutluluğu yaşatacaklarını söyledi.

Giriş Tarihi 12 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 12 Ekim 2009, 15:54

İÇİNDEKİLER

Mustafa Denizli, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, Denizlispor maçında yaşanan olayların ve sıkıntının Kasımpaşa ile oynayacakları karşılaşmaya yansımayacağını ileri sürdü.

O dönemin artık geride kaldığını ifade eden deneyimli teknik adam, ''Taraftarımıza içerde ve dışarıda hak ettiği mutluluğu yaşatacağız'' dedi.

Denizli, ligin uzun bir maraton olduğunu kaydederek, ''Bu yarışta rakiplerimiz var. Bizim yaşadığımız puan kayıplarını her takım yaşayabilir. Bu köprünün altından daha çok sular geçer'' diye konuştu.

KADRODA EKSİLME OLACAK

Mustafa Denizli, devre arasında takıma takviye yapıp yapmayacakları sorusuna, ''Devre arası için araştırdığımız bir futbolcu yok. Transferi konuşmak için daha çok erken. Bu kadrodan eksilme olacağı kesin ama gelecek olacak mı, şu an için bilemeyiz. Futbolcu arayışında değiliz'' diye yanıt verdi.
Bu sezon en çok hangi maçta üzüldüğü sorusu üzerine de Denizli, ''En çok CSKA Moskova maçında üzüldüm'' dedi.

TERİM'İ EN İYİ BEN ANLARIM

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Ermenistan maçı sonrası görevi bırakacağının hatırlatılması üzerine de Denizli, şöyle konuştu:

''Fatih Terim'in ruh halini en iyi ben anlarım. Neden istifa ettiği, yanlış mı doğru mu konularında bir şey söyleyemem. Kendisi en iyi kararı alır. Ben Estonya'nın Bosna-Hersek'i yeneceğini düşünüyordum ama yanıldım. Böyle elenmek üzücü oldu.''

Denizli, milli takımın 2008 Avrupa Şampiyonası'nda başarılı olduğunu belirterek, ''Başarılı turnuvaların ardından bu tür şeyler yaşanabilir. Bunu Avrupa'nın diğer ülkeleri de zaman zaman yaşıyorlar'' şeklinde konuştu.

BELÇİKA MAÇI

Mustafa Denizli, milli takımın Belçika ile oynadığı maçla ilgili olarak da, ''O maçta takımın başında kim olursa olsun, hangi futbolcu oynarsa oynasın bundan farklı olmazdı. O günkü psikoloji kolay bir psikoloji değildi. Ama bu durumu kimse dile getirmiyor'' diye konuştu.

YENİ TEKNİK DİREKTÖR KONUSU

''Milli takımın başına yerli mi, yabancı mı teknik direktör gelmeli?'' sorusuna Denizli, ''1950'li yıllardan sonraki milli takım çizgisine baktığımızda hangi antrenörün döneminde neler yaşandığı net olarak görülmüştür. O tabloya baktığımızda yerli mi, yabancı mı teknik adamın nasıl bir başarı kazandırabileceğini görebiliriz'' cevabını verdi.

KENDİSİNE TEKLİF GELİRSE

Mustafa Denizli, milli takım için kendisine bir teklif gelmesi durumunda nasıl davranacağının sorulması üzerine, ''Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetimi işini çok iyi yapan profesyonel kişilerdir. Beşiktaş'ın başında 24 saatini geçiren birine böyle bir teklif yapılacağını düşünmüyorum. Bazen zamanım Beşiktaş'a yetmiyor bile'' diye konuştu.