Tavukçu geliyor

CHP'deki seçim hezimetleri, muhalifleri kızdırdı. "AK Parti, yüzde 49 alsın siyaseti bırakır, tavuk beslerim" diyen Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi: Yeter, Erdoğan hep kazanıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2015 Güncelleme 10 Kasım 2015, 01:22
Tavukçu geliyor

İÇİNDEKİLER

CHP, her seçim yenilgisinde olduğu gibi yine Kurultay şovuna başlamak üzere... CHP'de, kurultay delegesi olan 42 eski il başkanının ardından Yalova Milletvekili Muharrem İnce de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bayrak açtı. Seçimden önce "AK parti yüzde 49 alsın, siyaseti bırakır gider tavuk çiftliği kurarım" diyen, sonra da, "Dün dündür" mantığıyla yoluna devam eden İnce 1 Kasım seçim sonuçları üzerinden parti yönetimini eleştirerek "Bu güven vermeyen, umut olamayan, gönüllere giremeyen CHP'nin bir çıkış yolu olabilmesi için buradayız" dedi. CHP'nin orta oy tuzağına takıldığını ve bunu aşamadığını ifade eden İnce, bir müddet sonra ekonomideki orta gelir tuzağı gibi CHP oylarının da erimeye başlayacağını söyledi.

CHP'NİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR
"Projeleriniz çok güzel dediler ama oy vermediler çünkü CHP'nin inandırıcılıkla ilgili sıkıntısı var" diyen İnce, Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesi "başarı iktidar olmaktır" ve seçim sonrası "olağanüstü koşullar vardı başarılı olamadık" şeklindeki sözlerini hatırlatarak "Lider olağanüstü durumları selametle geçen kişidir. Lider olağanüstü durumları güvenli limanlara ulaştırabilen kişidir" ifadelerini kullandı. 6 seçimdir başarısız olan bir yönetim olduğunu, 2019 yılındaki Cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimlere ilişkin bir başarı beklentisi de olmadığını kaydeden İnce, "Önümüze referandum, başkanlık sistemi gelirse Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 kez yendiği bu yönetimi yine yenecektir. 6 kez kaza yapan otobüse 7'nci kez bilet alır mısınız, 6 kez yanlış ameliyat eden doktora 7. kez ameliyat olur musunuz? CHP'nin değişime ihtiyacı var. Bu muhalefet AKP iktidarını değiştiremiyor o zaman muhalefeti değiştireceğiz. Önümüzdeki büyük belalar var bu yönetim bu belaları atlatamaz" dedi.

SÜREKLİ KURULTAY
Muhaliflerin olağanüstü kurultay taleplerine yanıt veren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Sürekli bir kurultay tartışması CHP'yi maalesef bir yere getirmiş değil. Sürekli lider değiştirip ama farklı sonuç alamıyorsanız sorun o zaman liderlik tartışmasında değil, başka bir şeyde. Hangi liderimiz beceriksizdi? Partinin kurumsal kimliğini zedeleyen, tartıştıran hiçbir insan CHP'li sayılamaz. Birbirimizle olan husumetlerimizi CHP üzerinden götürmeyelim" diye konuştu. Eski il başkanlarının olağanüstü kurultay çağrısını da değerlendiren Tekin "genel başkanın, genel merkez yöneticilerinin ne kadar sorumluluğu varsa il başkanlarının da o kadar sorumluluğu vardır. Canı istediği zaman 'hadi gidelim kurultay talep edelim' diye il başkanlığı olmaz" dedi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de, "Kişisel olarak bana soruyorsanız Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığının devamından yanayım" dedi.

LOĞOĞLU'NDAN TEPKİ
CHP eski Genel Başkan Yardımcısı, Faruk Loğoğlu twitter'dan CHP yönetimini eliştirdi. Seçim sonrası CHP'nin açıklamalarının yetersiz, inandırıcı olmadığını savunan Loğoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Uruguay eski Devlet başkanı Jose Mujica'yı davet etmesine tepki gösterdı. Loğoğlu, "Uruguay Ermeni soykırım iddiasını kabul eden ilk ülke. (1965). Mujika Ermeni anıtı açan devlet başkanı. Ve CHP'nin davetlisi!!!. Olmuyor" ifadesini kullandı.