İhsan özkes CHP'den istifa etti

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, partisinden istifa etti. Gürsel Tekin ise, "'İhsan Hoca'nın istifasını işleme koymuyorum" dedi.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2015, 00:46
İhsan özkes CHP’den istifa etti

İÇİNDEKİLER

CHP'den istifa ettiğini açıklayan İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, geçen yıl eylül ayında gerçekleştirilen 18. Olağanüstü Kurultay'da en yüksek oyu olarak Parti Meclisi'ne (PM) seçilmişti.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, bugün partisinden istifa ettiğini açıklayan Özkes, ilk olarak 24. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmişti.

Yerel seçimlerde İstanbul Üsküdar'dan belediye başkan adayı gösterilen Özkes, seçimde başarılı olamamıştı. Genel seçimlerde tekrar kontenjan adayı gösterilen Özkes, 25. Dönem CHP İstanbul Milletvekili olarak görev yapıyordu.

KILIÇDAROĞLU'NA DÜN İSTİFASINI İLETTİ
İstifa gerekçesine ilişkin bir açıklama yapmayan Özkes'in dün parti genel merkezine gelerek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme yaptığı öğrenildi. Özkes'in bu görüşmede istifasını ve gerekçesini Kılıçdaroğlu'na aktardığı, bugün de kararını kamuoyuyla paylaştığı belirtildi.

Özkes, geçen yıl eylül ayında gerçekleştirilen 18. Olağanüstü Kurultay'da 665 ile en yüksek oyu olarak PM'ye seçilmişti.

Bu arada Özkes'in istifası ile 56. sırada yedek üye olan eski MYK üyesi ve Parti Sözcüsü Hakkı Süha Okay'ın PM'ye girebileceği belirtiliyor. Okay, kurultayda 302 oy almıştı.

Okay'ın daha önce Şafak Pavey'in Meclis Başkanvekili adaylığı ile PM'ye girmesi beklenirken, kadın kotası nedeniyle 299 oy alan Yaşar Seyman PM'ye girmişti.

TEKİN: İSTİFAYI İŞLEME KOYMUYORUM
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ''İhsan Hoca'nın istifasını işleme koymuyorum. Bu aile içi bir meselemizdir. Bunu da aile içinde çözeriz. İşleme koymuyorum'' dedi.