Patronlar çark etti

Sabancılar'ın damadı TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, 29 Aralık'ta, 'Paralel devlet yok. Fethullah Gülen suçsuz' dedi. Dinçer dün, "Sözlerim 'paralel devlet yok' anlamına gelmiyor. Organize bir iş olduğu ortada" diyerek çark etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2015 Güncelleme 11 Ocak 2015, 02:02
Patronlar çark etti

İÇİNDEKİLER

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, 'çark' konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bile hızlı çıktı. Sabancılar'ın damadı olduğu için TÜSİAD Başkanı seçilen Dinçer, 'terörist devlet' İsrail'le aynı günlerde kurulan ve Fethullah Gülen'e sürekli bağlılıklarını bildiren Aydın Doğan'ın gazetesi Hürriyet'e 29 Aralık'ta bir röportaj verdi. Dinçer, o röportajda, "Paralel devlet göremiyorum. Suç kişiseldir. Fethullah Gülen de suçsuzdur. Türkiye'de tarafsız ve bağımsız bir yargı olmadığını görüyoruz" dedi.

ERGENEKON'A İNANDIM

TÜSİAD üyesi birçok kişinin dinlenmesine rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Dışişleri Bakanlığı, diğer bakanlar, Genelkurmay başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı ve milletvekilleri dinleyen Gülen terör örgütüne sahip çıkan Dinçer, dün çark etti. Röportajından 10 gün sonra basınla buluşan Dinçer, Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu'nun açıklamalarına imza atmaya hazır olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı ile bakanların eş zamanlı tapelerinin servis edilmesi organize bir iş olduğunu gösteriyor. Bunun ortaya çıkarılması lazım. Ergenekon'a, Balyoz'a inandım ama bugün neredeyiz bilmiyorum. Paralel devlet ciddi bir iddiadır. Ortaya çıkarılması gerekir. TÜSİAD'ın bununla ilgili farklı bir pozisyonu olamaz ki... Bu konuda hiçbir TÜSİAD üyesinin başka fikri olamaz" diye konuştu.

ERDOĞAN DEVLETİN BAŞIDIR

Dinçer, röportajda kendisine 'Paralel devlet konusunda TÜSİAD'ın bir misyonu var mı' sorusu yöneltildiğini hatırlatarak, "Ben de 'bunu MİT, yargı, devlet ortaya çıkaracak' dedim. Oradaki manşet sizi yanıltıyor. 'Ortaya çıkmış paralel devlet görmüyorum' lafı 'paralel devlet yok' anlamına gelmiyor. Tabiki bir devlet kendi içinde paralel devlete izin vermez" dedi. "Bizim muhatabımız Başbakandır" sözlerinin hatırlatılması üzerine de Dinçer şöyle konuştu: Anayasal açıdan konuya yaklaşıyoruz. Kurumsal muhataplık ilişkisinden bahsettik. Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TÜSİAD'ın eleştirileri, politika önerilerinin muhatabı hükümettir. Burada söylemeye çalıştığımız buydu.

VAH TÜSİAD VAH!

TÜSİAD sıkıntılı bir seçim süreci ile karşı karşıya. Haziran ayında başkan Muharrem Yılmaz'ın sürpriz istifasıyla başladı tartışmalar. Başkan Yardımcısı Haluk Dinçer'in isteksizce başkanlığı kabul etmesi ile devam etti. 22 Ocak'ta yeni başkan ve yönetimini belirleyecek olan TÜSİAD, bir süredir "başkan bulamıyor" eleştirilerini de sonlandırmak için harekete geçti. Yönetim kuruluna girmek isteyenlere "başkanlık üstlenir misin" diye sorulacağı ve düşünmeyen yönetime alınmayacağı belirtildi.

Patron şoktaPatron şokta

SESSİZLER

Ayvalık'taki Ayışığı Manastırı'nı restore edip halka açacağını belirten ama daha sonra kendilerine malikane yapan Suzan Sabancı ve eşi Haluk Dinçer'e tepki yağmıştı. Takvim'in gündeme getirdiği skandal sonrası Ayvalık sakinleri, tepkilerini sosyal medya aracılığıyla gösterdi. Ancak Suzan Sabancı ve Haluk Dinçer, tepkilere rağmen sessizliğini bozmadı.