Başbakan'ın oy oranını açıkladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, katıldığı televizyon programında cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Giriş Tarihi 04 Ağustos 2014, 00:00 Güncelleme 04 Ağustos 2014, 10:35
Başbakan’ın oy oranını açıkladı

İÇİNDEKİLER

Hüseyin Çelik cumhurbaşkanlığı seçimi ve Başbakan Erdoğan'ın bugün Maltepe'de yaptığı büyük İstanbul mitingi üzerine açıklamalar yaptı. Çelik; Başbakanımızın oy oranı yüzde 54- ile 58 arasında dedi.

İşte Hüseyin Çelik'in açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

İSTANBUL MİTİNGLERİNDE TARİHİ KALABALIĞIN SIRRI NE?
Türkiye'de siyaset karizmatik liderler üzerinden şekilleniyor. Tabi karizma tek başına yeterli değil. Başbakan bu partinin sürükleyici unsuru, şefi lideridir. Ak Parti teşkilatları iyi anlamak lazım. Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu dediğim zaman bunu bazıları mübalağa buluyor.
Ak Parti teşkilatları 2.5 milyon kişiden oluşuyor bu dev bir organizasyondur. Bu sene 13. kuruluş yıl dönümümüzü kutlayacağız. Halk nezdinde genel başkanımızın bir sevgisi var. Biz ilk dönemimizde başarısız olsak ikinci dönemde iktidar olma şansımız var mıydı? İyi bir kadromuz var. AK Parti bir kadro hareketidir. Bir parti 8 seçim üst üste oyunu arttırarak seçim kazanırsa o partiye hakkını teslim edeceksiniz. Vatandaş lidere, kadroya ortaya konan başarıya bakıyor.

'Ekmek için Ekmeleddin' sloganını duyduğumda bunu yapan biri biraz stratejiden anlasın, bu ülkenin ekmeğini yüzde üç yüz arttıran birine karşı bu siyaset yapılmaz dedim. Sağlık, ekonomi, tarım, eğitim yatırım alanında büyük yollar aştık. Bütün sektörleri saymama gerek yok. 12 yıl sonrasında Ağustos sıcağında meydanını hınca hınç dolduruyorsa bunu tesadüf sayamazsınız. Halkımızın teveccühü tesadüf olarak izah edilemez.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ İLK TURDA BİTER
Başbakan'ın mitingleri dışında onun gidemediği illere ilçelere tek tek gidiyoruz. Bütün arkadaşlarımız dolaşıyor. Türkiye'nin 81 vilayetini köşe bucak doluşuyoruz. Vatandaşa kararını vermiş durumda. Allah nasip kısmet ederse bu seçim ilk turda bitmiş durumda. 12 kamuoyu şirketinin ortalamasını aldım. Seçim tahminleri tutturan şirketlerin değerlerini alıp inceledim. Bunlardan çıkan sonuç Başbakan Erdoğan yüzde 54- 58 Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 37- 38 Selahattin Demirtaş yüzde 6.5 - 8 civarında bir oy aldığı görünüyor. Yurt dışında sıkıntı var ama orada da zamanla oy kullanma sorunu oturacak. Türkiye'de mahalli seçimlerdeki kadar bir katılım oranı beklemiyoruz. Biri bana çıkıp desen tıpış tıpış gidip oy kullanacaksın dese ben bunu aşağılama olarak görürüm.

MALTEPE'DE 4 MİLYON TOPLADINIZ DA BİZ Mİ MANİ OLDUK
Hangi adayın kimi ne kadar göstereceği o kanalın kendi politikasıdır. Buradan hodri meydan diyordum, bir tek internet sitesi, televizyon radyo kanalı çıkıp desen ki biri çıkıp desin ki Hüseyin Çelik partisi adına bize baskı yaptı. Ekmeleddin İhsanoğu'na niye yer verdin desin. Hodri meydan diyorum. Bunlar komik suçlamalar. Yenilgilerine kılıf arıyorlar. Kemal Kılıçdadaroğlu girdiği hiç bir seçimde 'niye medya bana yer verdiği kadar Hayda Baş'a yer verdi' dedi mi? Başbakan Hızlı ten açılışına gitmesin mi? Bu haber mi haber. Sen gidip Maltepe'de miting yaptın dört milyon kişi topladın da biz mani mi olduk. Ağır olda molla desinler. İki tane miting yapamadılar. Siz bu adayı ortada bıraktınız. Ekmeledin İhsanoğlu'nun profesörlüğü ile ilgili şaibeli iddialar var. Beğenir yada beğenmezsiniz Süleyman Demirel'de Turgut Özal'da profesör değildi. Ülke yöneteni akademik kariyere bakmıyor.

SELEHATTİN DEMİRTAŞ ASLA SEÇİLMEZ
Selehattin Demirtaş Başbakan üzerinden reklam yapmaya çalışıyor. Belli çevrelerin sana gösterdiği ilgi sana olan ilgileriden sevgilerinden kaynaklanmıyor. Başbakan'a olan nefretlerinden kaynaklanıyor dedim. Amaç acaba birinci turda bu zaferi engelleyebilir miyiz? Güneş batıdan doğar doğudan batar ama Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanı seçilemez. Türk Solu'nda pohpohlayanlar var. Ekmeledin İhsanoğlu nedeniyle CHP'ye kızıp oy verecekler var. Selehattin Demirtaş'ın aldığı oy asla sadece Kürt kökenli vatandaşların oyu olmayacaktır. Demirtaş bugün meydanlarda bangır bangır bağırıyorsa, bir Kürt'te cumhurbaşkanı olabilir diyorsa bu AK Parti'nin getirdiği özgürlükler yüzündendir. Bugün doğuda bir Kürt vatandaşımız oyumu Erdoğan'a vereceğim diyorsa o yapılan hizmetin, getirilen eşitliğin, huzur ortamının bir cevabıdır.

KİMSE CHP VE MHP'YE VİCDANINI İPOTEK ETMEDİ

Kimse sizin emir eriniz değil. Kimse CHP ve MHP'ye vicdanını ipotek etmedi. Ben hem solcu hem islamcı bir arada olamam. Böyle göstermeye çalışırsam eyyamcı olurum. Yerine geliyor Ekmeleddin bey solcu, başka yerde aşırı solcu, İslamcı, muhafazakar, feminist oluyor. Bu insanlar sizin köleniz değil. Siyaset gönül işidir. İnsanlar oyunun rengini değiştiremez mi? Elinizi vicdanına koyan MHP'lilerde oyunu Başbakan'a verecektir. Saadet Partili biri kalkıp Başbakan dururken Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermez.

GAZZE'DE YAPILAN AŞAĞILIK BİR KATLİAMDIR
Türkiye Filistin'e yapılan saldırıya tüm dünyaya duyurmak için elinden gelen tüm çabayı sarf ediyor. Gazze'de yapılan aşağılık, iğrenççe bir katliamdır. İsrail Hitler'in yaptığını yapıyor. Bazıları hayal kuruyor. Ordumuzu gönderelim. Türkiye'in bir NATO üyesi olarak gidip İsrail'i vurmaya hakkımız var mı? Bizim böyle bir şey yapmamızı demek 3. Dünya Savaşının çıkması anlamına gelir. Buradan soruyorum, Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanı olsaydı bu hükümetin yapmadığı ne vardı ki sen onu yapacaktın. Orduya İsrail'i bombalama emri mi verecek miydin? Mavi Marmara olayından dolayı 2009 yılından beri İsrail ile ilişkilerimiz kesiktir. Bizim derdimiz bütün dünya Yahudiliği ile değil.